Weer winst C1, duels A1 en B1 afgelast

De thuiswedstrijden van de A1 en B1 werden afgelast, C1 kwam in Breda op kunstgras wel in actie. Het team versloeg opnieuw NAC Breda.

NAC Breda C1-FC Dordrecht C1: 0-1 (0-0)

Voor de tweede week op rij heeft de C1 NAC Breda verslagen. Vorige week werd het thuis in bekerverband 1-0, ditmaal werd er in Breda met als inzet de competitie met dezelfde cijfers gewonnen.

Voor rust werd er niet gescoord. De Schapenkoppen dwongen kansen af waar de thuisploeg feitelijk geen enkele uitgespeelde kans kreeg. Op basis van het spelbeeld was een Dordtse treffer verdiend, maar deze viel nog niet.

Na rust bleef het lang 0-0. De beste kans om de score te openen in het voordeel van FC Dordrecht was voor invaller Dennis van der Heijden. Na een prima pass van Sebastiaan Kaal die Bradley Pisas weg had gestuurd, gaf Bradley de bal voor op Dennis die het speltuig oog in oog met de keeper van NAC overschoot. De Brabanders kregen nadien ook wat kansen, maar de Dordtenaren waren het meest gevaarlijk. Waar hij eerder nog niet tot scoren kwam, daar schoot Dennis van der Heijden zijn team zo’n tien minuten voor tijd wel op voorsprong. Een Dordtse aanval leek te eindigen in het strafschopgebied van NAC Breda, maar omdat de Brabanders de bal niet wegkregen ontstonden er schietkansen voor FC Dordrecht. Dennis schoot de bal uiteindelijk loeihard tegen de touwen: 0-1.

In de slotfase van de wedstrijd drong NAC Breda aan en kreeg het ook kansen. Gescoord werd er, mede door goede reddingen van Ryan Vos en goed verdedigen, niet meer. Zo beleefde het jongste jeugdteam van FC Dordrecht opnieuw een goede zaterdag. Chapeau!