Play-offs blijven in zicht

FC Dordrecht heeft uitstekende zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen FC Oss met 3-2 te winnen. Door de winst stijgt de ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld naar de achtste stek en blijft het tot de laatste speeldag in de race om een plaats bij de play-offs.

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. Nick Coster raakte al in de tweede minuut de lat, waarna Cecilio Lopes kort daarna de voeten vond van doelman Vincent van Trier. De openingstreffer kon niet uitblijven en uit een hoekschop van Shabir Isoufi maakte Lopes alsnog 1-0.

Een minuut later verdubbelde FC Dordrecht zelfs de voorsprong. Santy Hulst was trefzeker na een goede individuele actie. Nadat Mawouna Amevor nog een mogelijkheid had gemist, viel kort daarna uit het niets de aansluitingstreffer. Aleksandar Stankov bracht de Brabanders terug in het duel: 2-1. De thuisclub leek even van slag en mocht zelfs blij zijn dat de schade tot de rust tot dat ene doelpunt beperkt bleef.

In de tweede helft was het niet veel beter. FC Dordrecht werd zelden gevaarlijk, terwijl de Brabanders, die dit seizoen uitgespeeld zijn, de druk opvoerden. Een blunder in de defensie van FC Oss gaf de thuisploeg alsnog lucht. Hulst profiteerde door keeper Richard Arends, die de geblesseerde Van Trier had afgelost, te verschalken: 3-1.

Kort voor tijd werd het toch weer spannend, toen invaller Mark Redshaw 3-2 maakte. In de slotfase bleef FC Dordrecht met moeite overeind.