Nog even nagenieten

Eén voor één druppelden de spelers binnen vanmorgen, brede glimlachen sierden de gezichten bij de ingang van het spelershome. De voldoening over de bekerstunt van de avond tevoren tegen Willem II was nog merkbaar. De koffie geurde, Bakker Korteweg had de gebruikelijke overwinningsdoos met lekkernijen al bezorgd en de diverse ochtendbladen lagen klaar op de tafels. Het sfeertje was goed en er mocht nog even genoten worden.

Adnan Alisic, de maker van de 1-0, speelde een goede wedstrijd in Tilburg. “Het gaat nu ook gemakkelijker nu ik wat ouder ben. Vroeger bleef je rennen en wilde je je bij elke bal bewijzen, nu kun je veel beter de momenten kiezen. Je leest de wedstrijd als het ware en weet wanneer je waar moet zijn. Dat is heerlijk voetballen. Maar we hebben ook echt een goede ploeg hoor. We praten veel, coachen elkaar en helpen elkaar. We komen steeds beter tot voetballen en ja, dan kan ik in zo’n wedstrijd als gisteren tegen Willem II ook genieten. We waren beter hè.”

Moussa Kalisse maakte de 2-0. De teruggekeerde aanvaller lachtte instemmend toen hij hoorde dat hij zich bij zijn treffer ‘slim’ had opgesteld.

Kalisse was overigens precies op tijd met zijn doelpunt, nog voor de derde aftrap van Willem II werd de aanvaller vervangen door Rogier Molhoek. De routinier stond al enige tijd klaar langs de lijn en liet zich eenmaal in het veld direct gelden. Binnen de minuut moest de soepel leidende Wiedemeijer hem het geel voorhouden.

Warner Hahn had zijn eigen mijlpaal: “Mijn eerste nul. Daar ben ik blij mee.”

Voor Javier Martina en Marvin Peersman was het ook bijzondere avond. Beide nieuwkomers aan de Krommedijk maakten hun debuut voor FC Dordrecht. Martina kwam in de 77e minuut in het veld voor Rijsdijk en Peersman nam vanaf de 803 minuut in plaats van de moegestreden Alisic. “Dit was het begin”, was het Belgische talent tevreden. Amper zes maanden na zijn kruisbandoperatie en twee wedstrijden met beloften was hij weer terug op het hoogste niveau. “We zijn er nog niet, maar ik kom eraan”, klonk het veelbelovend.