Overwinning in ondertal

In ondertal haalde FC Dordrecht een knap staaltje uit bij Almere City FC. De bezoekers speelden 55 minuten met tien man, maar counterden zich in de tweede helft via een treffer van man of the match Garry Mendes Rodrigues naar een 2-3 triomf.

De revanche na het verloren thuisduel met Fortuna Sittard was zoet. FC Dordrecht klopte de ploeg in vorm en bleef gepositioneerd tussen de topploegen in de Jupiler League.

Voor aanvang stuurde de politie vijftien fans van FC Dordrecht bij aankomst op het station van Almere Centrum direct terug, omdat zij dronken waren. De gedecimeerde Dordtse aanhang zag in het Mitsubishi Forklift Stadion een enerverende eerste helft met vier goals, daarbovenop nog een handvol kansen, een rode kaart én een strafschop.

Na amper tien minuten lag de bal al op de stip voor FC Dordrecht-doelman Warner Hahn nadat Marvin Peersman gewezen Dordtenaar Rihairo Meulens had neergetrokken. Aanvoerder Jason Oost vonniste onberispelijk.

De gasten waren niet uit het veld geslagen. FC Dordrecht, gestart zonder de geblesseerde Adnan Alisic en de geschorste Danny Post waardoor Jeffry Fortes in een voor hem ongewone rol als controleur op het middenveld opereerde, combineerde erop los en schiep zich kans op kans.

Jessy Mayele (koppend langs voorzet van Garry Mendes Rodrigues) en Moussa Kalisse haalden de trekker nog niet over, maar Jeffrey Rijsdijk was op aangeven van Kalisse wel doeltreffend. Een heerlijke ‘one touch-aanval’ met Kalisse als eindstation had een beter lot verdiend, waarna de soms ongrijpbare Garry Mendes Rodrigues na een schitterende actie doelman Dennis Gentenaar in de korte hoek klopte (1-2).

De voorspoed sloeg om in tegenslag. Peersman kreeg zijn tweede gele kaart na een licht vergrijp, interim-trainer Harry van den Ham repareerde door Ricardo Samoender als linksback in de ploeg te brengen voor Kalisse (hij kreeg geel voor te lang talmen bij de wissel) maar voor rust lag door een rake pegel van Hicham Faik toch de gelijkmaker achter Hahn.

Een counter door het duo Mayele en Mendes Rodrigues leverde de tweede treffer van de ADO-huurling op. Uit een afgeslagen corner had de kleine aanvaller de beslissing kunnen forceren, maar dit keer drukte hij te snel en onzuiver af.

Opstellingen
Almere City FC: Gentenaar; Resodihardjo (46. Lilipaly), Beekmans, Toet, Kappenberg; Kip (36. Felixdaal), Oost, Faik; Dissels (54. Browne) , Serrarens, Meulens.
FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Amevor, Lima, Peersman; Rijsdijk, Fortes, Molhoek (76. Vlasblom); Kalisse (39. Samoender), Mayele, Mendes Rodrigues (87. Martina).

Bijzonderheden: Voor aanvang was er een minuut stilte voor de overleden grensrechter RichardNieuwenhuizen. Arbiter Jeroen Sanders gaf tweemaal geel aan Marvin Peersman van FC Dordrecht en geel aan diens ploeggenoten Moussa Kalisse en Warner Hahn.

Tekst: Arco Bomgaars / AD