Van den Ham is trots op prestatie

De actieradius van Garry Mendes Rodrigues was al bekend, maar vaak ontbrak het de huurling van ADO in kansrijke positie aan daadkracht en overzicht voor de goal. Met twee doelpunten bij Almere City FC brak de watervlugge vleugelspits van FC Dordrecht met die gewoonte en was hij uitermate belangrijk.

,,Dit is heerlijk voor de ploeg, maar ook voor mij,” grijnsde Mendes Rodrigues van oor tot oor. ,,Na de 1-0 achterstand speelden we een prima eerste helft waarin we verzuimden om meer afstand te nemen. Bij die eerste goal behield ik de rust na een lekkere actie, bij de tweede treffer hield Jessy (Mayele, red.) het overzicht en hoefde ik hem alleen nog maar binnen te tikken na een perfecte counter. Het was, nadat we met tien man kwamen te staan, rennen, vliegen en hollen voor ons, maar het is het waard geweest. Dit is een enorme mentale opsteker voor de bekerwedstrijd tegen AZ.”

Interim-trainer Harry van den Ham, die topschutter Lars Veldwijk had gepasseerd ten faveure van de sterke Jessy Mayele, was net zo opgetogen. ,,De eerste tien minuten stond de organisatie niet goed en de penalty was terecht. Maar daarna speelden we fantastisch, met geweldig positiespel. We hadden vier à vijf goals kunnen maken. In de rust, toen we inmiddels met tien man stonden, heb ik de jongens gezegd dat het in de tweede helft nauw zou luisteren. We moesten de ruimtes klein houden en de ruimte blijven zoeken met Garry in de rug van Jessy. De counter was uit het boekje en daarna hebben we niets meer weggegeven. Ik ben trots op deze prestatie.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD