‘Schandalig dat we zo tegen tien man gelijkspelen’

Het weggooien van twee punten bij het tiental van Excelsior deed FC Dordrecht ontploffen. Na de bizarre gelijkmaker van Jordy Deckers ontstak de Dordtse doelpuntenmaker Lars Veldwijk in woede en lieten Josimar Lima en Jeffrey Rijsdijk het niet bij een verbaal gevecht, maar gingen zij met elkaar in de clinch nog voor het laatste fluitsignaal van arbiter Martens.

Virgil Breetveld, heringetreden als interim-trainer na het vertrek van Gert Kruys, liet die binnenbrandjes na afloop onaangeroerd. De voormalig spits beperkte zich tot commentaar op de ontwikkelingen in de laatste vijf minuten. ,,Ik sta ervan versteld dat dit kan gebeuren,” doelde hij op de knullige wijze waarmee Moussa Kalisse een corner inleidde en Deckers vrij vanaf elf meter kon aanleggen.

,,De 1-1 viel al op een ongelooflijke manier en dat die keeper die bal er in de laatste minuut inschiet is onbeschrijflijk. ” Over de numerieke meerderheid die FC Dordrecht tachtig minuten lang koesterde was de oud-spits duidelijk: ,,Het was moeilijk om de ruimte te vinden. Als je dan vlak voor tijd op voorsprong komt, mag je dat nooit meer weggeven.” Fouad Idabdelhay, kon zijn ogen niet geloven. ,,Ik dacht dat we de drie punten al op zak hadden.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD