A1 naar finale nacompetitie!

De A1 is doorgedrongen tot de finale van de nacompetitie om promotie naar de 1e divisie. Op het kunstgras van RCD, werd Fortuna Sittard op een natte 2e Pinksterdag met 4-1 verslagen. De heenwedstrijd, twee dagen terug, was ook al in een overwinning geeindigd voor de Schapenkoppen. In Sittard werd het 1-3.

In de slotfase van de 1e helft vielen de eerste twee goals. Fortuna kwam op voorsprong, Noel Goosens maakte gelijk. Na de rust kwam FC Dordrecht door een eigen goal op voorsprong, waarna Noel zijn tweede treffer maakte en Ibrahim Toure op fraaie wijze de 4-1 binnen krulde.

De zege van de Schapenkoppen was wederom verdiend. Over twee duels waren ze de meerdere van Fortuna Sittard en in de uitslagen werd dat beeld bevestigd.

FC Dordrecht speelt op Zaterdag 25 mei 2013 op neutraal terrein de finale tegen NEC/FC Oss A1 dat strijd tegen degradatie. NEC/FC Oss had zaterdag thuis gewonnen van AFC A2 (3-1) en in Amsterdam eindigde de return in een gelijkspel (3-3).

Waar de wedstrijd gespeeld wordt en hoe laat de wedstrijd aanvangt, zal later deze week bekend worden gemaakt.