“Bronzen” Harry krijgt de Dordtse machine weer aan de praat

Na drie wedstrijden in de competitie zonder zege, een verloren bekerwedstrijd in de Kuip, zou je normaal gesproken het woord ‘dip’ of ‘vormcrisis’ horen vallen. Tegenwoordig spreken wij bij FC Dordrecht van een tussenfase, even niet winnen, maar het komt binnenkort wel weer goed.

Vrijdagavond kwam het ook weer goed! Telstar thuis is niet echt een affiche wat een voetballiefhebber naar de Krommedijk doet trekken, maar in deze competitie is het zowaar een topper. De koploper, Dordrecht, dat aantreedt tegen de uitdager Telstar, wat maar 3 punten achterstaat. Toch zijn ruim 2500 aandachtige toeschouwers getuigen van deze wedstrijd. Die begint overigens uitstekend voor de Schapenkoppen, want na 8 minuten spelen is het Paul Gladon die met een subtiele voetbeweging de 1-0 op de borden schiet. Dat ene Matusiwa na 20 minuten de gelijkmaker binnenschiet, doet het publiek niet heel veel. Ze hebben het allang gezien, dit Dordt speelt weer het spelletje dat zij in het begin van de competitie speelden, het komt wel goed dus!

Harry van den Ham, de trainer, ziet het allemaal licht onrustig aan. Hij heeft voor de wedstrijd een Bronzen Stier ontvangen voor Beste trainer in de eerste periode. Die titel mag hij in de rust gaan waarmaken!

Na de rust laat Dordt zien waar het toe in staat is. Jeffrey Ket, tot enkele wedstrijden in dit seizoen nog speler van Telstar, stuurt een prachtige diepe bal in de richting van de kleine Giovanni Korte. Hij neemt de bal aan met zijn maatje 41 en besluit met een geweldige lob keeper Varkevisser te passeren. De Krommedijk is heel even het Camp Nou van deze wereld, het publiek juicht alsof de Champions League al is verovert. Alsof dat niet genoeg is, doet Adnan Alisic een flinke duit in het zakje. De vormgever op het middenveld twijfelt geen moment en haalt op 25 meter van het vijandelijke doel de trekker over. De bal zeilt in de kruising en wederom ontploft het kleine stadionnetje! Wat een treffer!

Giovanni Korte vindt het echter nog niet genoeg en besluit om een doorgekopte bal van Gladon maar direct te promoveren tot weer een beauty. Hij krult de bal om de doelman heen en laat hem in de verre hoek in het netje ploffen. “Zo Adnan, zo kan het ook”lijkt hij al glunderend te roepen. Alisic trakteert de kleine doelpuntenmaker op een vaderlijke knuffel. Dat het vervolgens nog 4-2 wordt door oud Dordtenaar Isoufi, zal niemand zich meer herinneren.De 4-3 van Daryll van Mieghem ligt misschien nog wat verser in het geheugen, maar zelfs die goal is snel vergeten als de scheidsrechter fluit voor het einde!

FC Dordrecht is wederom een week lang de trotse koploper van de Jupiler League. De volgende tegenstander voor Dordt is Jong Twente. Die gooien een lege Grolsch Veste in de strijd om Dordt van de punten te houden, want het Camp Nou van de Krommedijk doet hen alleen maar tot grotere hoge stijgen!

Verslag: Frank Berhout via www.idordt.nl< Foto's: Erwin Spek Fotografie | Bekijk hier de overige foto’s van de wedstrijd FC Dordrecht – Telstar