Ontlading op de Krommedijk

FC Dordrecht heeft in eigen huis gewonnen van Go Ahead Eagles. Sean Klaiber wist in de slotfase van dichtbij binnen te koppen en bezorgde de Schapenkoppen de felbegeerde punten in de strijd tegen degradatie.

FC Dordrecht had maar één opdracht vanavond: winnen. Met minder dan drie punten kon er geen genoegen worden genomen. Winst was de enige manier om de nummer zeventien NAC Breda nog in het zicht te houden.

In de beginfase waren het vooral de Deventenaren die het initiatief namen. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Wesley Verhoek, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Jordy van Deelen. De Eagles bleven de aanval zoeken en werden voor hun inzet beloond. Gynor Plet wipte na ruim een half uur spelen de bal in het doel achter Kurto: 0-1.

Vlak voor rust kwamen er toch kansen voor FC Dordrecht. Jeffry Fortes gaf voor aan Mart Lieder, maar hij trof Eagles-keeper Mickey van der Hart op zijn weg. Snel daarna was het wel raak voor Dordrecht. Nu was het Lieder die aangaf op Fortes, die de bal binnentikte en de stand op 1-1 zette.

In de tweede helft maakte Giovanni Korte zijn rentree na een wekenlange blessure en meteen werd Dordt gevaarlijk met Lieder, maar zijn schot ging voorlangs. Na iets meer dan een uur werd FC Dordrecht bijna door de tegenstander in het zadel geholpen. Go Ahead Eagles-verdediger Schenk kopte bijna achter zijn eigen keeper. Van der Hart was echter alert en tikte de bal nog net over zijn doel.

In de spannende slotfase kregen beide ploegen genoeg kansen om op voorsprong te komen. Zo zag Haddad zijn kopbal van de lijn gehaald worden en stuitte Mart Lieder van dichtbij op Van der Hart. Namens de Eagles was het Jop van der Linden die bal de op de lat zag belanden.

In de blessuretijd werd de wedstrijd alsnog beslist. Sean Klaiber liet de Krommedijk op zijn grondvesten schudden door van dichtbij de 2-1 binnen te koppen. In een hectische slotfase gaf FC Dordrecht het niet meer weg en bleven de punten op het eiland.