FC Dordrecht op de valreep onderuit

FC Dordrecht heeft de regioderby tegen Feyenoord met 1-2 verloren. Pas in blessuretijd maakte Anass Achahbar de winnende treffer aan de Krommedijk.

FC Dordrecht kwam goed uit de startblokken en kreeg ook de eerste mogelijkheid tot scoren. Mart Lieder schoot echter voorlangs na een voorzet van Sean Klaiber. Na een kleine twintig minuten kwamen de Rotterdammers toch op voorsprong door een fout in de Dordtse defensie. Jordy Clasie vond het hoofd van Elvis Manu, die de bal over de handen van Filip Kurto kopte: 0-1.

Het was FC Dordrecht die het initiatief nam en kansen bleef creëren. Opnieuw was het Lieder die net miste en een goal van Ilias Haddad werd afgekeurd vanwege buitenspel. De grootste kans was voor Giovanni Korte. Op aangeven van Haddad schoot hij de bal tegen het been van Vermeer.

In de tweede helft speelde Feyenoord wat aanvallender maar de Rotterdammers wisten Kurto niet te passeren. De treffer van FC Dordrecht kwam welhaast uit de lucht vallen. Een voorzet van Joris van Overeem werd door Jeffry Fortes hard binnengekopt: 1-1.

Door de gelijkmaker bleef FC Dordrecht erin geloven en bleef het vechten voor meer. Desondanks kreeg Feyenoord als eerste de kans voor het winnende doelpunt. Te Vrede had de bal voor het inschieten, maar Klaiber redde op de lijn.
In blessuretijd viel het doek definitief voor de Schapenkoppen. Invaller Anass Achahbar scoorde in de 92e minuut de 1-2. Anthony Biekman was in de slotseconden dicht bij de 2-2 maar de bal werd overgetikt . De hoekschop die daaruit voortkwam werd bijna ingekopt door Kurto, maar Vermeer wist de inzet van de Dordtse keeper nog net te toucheren.

Scoreverloop
19′ Manu 0-1
62′ Jeffry Fortes 1-1
90+2′ Anass Achahbar 1-2

Opstellingen

FC Dordrecht: Kurto; Van Deelen (48. Slory), Haddad, Lima, Gosens, Klaiber (79. Alisic), Fortes, Steenvoorden, Van Overeem, Lieder (56. Biekman) en Korte.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Boulahrouz, Kongolo, Nelom, El Ahmadi, Immers, Clasie, Toornstra (63. Bilal), Te Vrede (79. Achahbar), Manu.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Liesveld gaf geel aan van Deelen, Lima (FC Dordrecht), Clasie, Boulahrouz en Kongolo (Feyenoord)

Foto’s: Erwin Spek