Strijdend ten onder

FC Dordrecht is er niet in geslaagd om de broodnodige drie punten te pakken. De ploeg van interim-trainer Jan Everse verloor zaterdagavond op eigen veld met 3-2 van Heracles Almelo, dat daardoor weer goede zaken doet in de strijd tegen degradatie.

Na een zwak begin van de thuisploeg was het na acht minuten spelen al 0-1 dankzij Bryan Linssen. Heracles had nog genoeg kansen om de voorsprong te vergroten maar Kurto bood genoeg tegenstand. Tien minuten na de treffer van Linssen was het Everon Pisas die op aangeven van Jeffry Fortes uit het niets de gelijkmaker scoorde. Na de goal leefden de Schapenkoppen weer helemaal op en zochten de aanval. Drie minuten later werd de strijd beloond met goal van Joris van Overeem die via Pisas het net vond: 2-1. In de aantrekkelijke eerste helft kreeg FC Dordrecht nog meer kansen om verder uit te lopen op de gasten uit Almelo maar wisten niet te scoren.

In de tweede helft nam FC Dordrecht het initiatief. Heracles kwam nog wel naar voren, maar werd nooit echt gevaarlijk. Aan de andere kant was Fortes dicht bij de 3-1, maar zijn schot werd door Castro weggetikt.

Twintig minuten voor tijd was het Heracles toch gelukt om een doelpunt te forceren. Weghorst passeerde de sterk keepende Kurto: 2-2. De Dordtenaren lieten het er niet bij zitten maar het ontbrak net aan een beetje geluk. In het laatste kwartier waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Er werd gejaagd op een derde treffer.

Vijf minuten voor tijd bracht Everse nog Rick ten Voorde voor Biekman, maar het was Heracles dat scoorde. Opnieuw was het Linssen die Kurto wist te passeren: 2-3.

FC Dordrecht blijft steken op vijftien punten en heeft nog steeds acht punten achterstand op Go Ahead Eagles, dat zondag in actie komt tegen SC Cambuur. Heracles blijft vijftiende in de eredivisie.

Scoreverloop
8′ Bryan Linssen 0-1
18′ Everon Pisas 1-1
23′ Joris van Overeem 2-1
71′ Wout Weghorst 2-2
86′ Bryan Linssen 2-3

Opstellingen

FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Troost-Ekong, Gosens, Klaiber, Steenvoorden, Van Overeem, Pisas (77′ Goossens), Biekman (84. Ten Voorde), Korte.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, J.Veldmate (64. Bel Hassani), Zomer, Fledderus, Vujicevic, Avdic, Cziommer (46.Bruns),Linssen, Weghorst, Darri

Bijzonderheden: Scheidsrechter Gözübüyük gaf geel aan Haddad (FC Dordrecht) en Zomer (Heracles)