FC Dordrecht hard onderuit

FC Dordrecht heeft het duel met NAC vanavond met ruime cijfers verloren. Na de rode kaart van Josimar Lima in de 80e minuut was het open huis voor de gastheren uit Breda. Het is voor de Schapenkoppen de tweede verliespartij in vier dagen. Een “avondje NAC” om zeer snel te vergeten.

Felle start NAC overdondert de Dordtenaren
Met kersverse aanwinst Matthew Steenvoorden in de basis, begint FC Dordrecht voortvarend aan het duel. Binnen twee minuten is Jeroen Lumu met een goede dribbel zijn bewakers kwijt en kan hard uithalen op de vuisten van Ten Rouwelaar. Vervolgens is het NAC die de wedstrijd in handen neemt en na enkele waarschuwingen in de 16e minuut op 1-0 komt via Kevin Brands. Hij werkt bij de tweede paal een voorzet van Mats Seuntjes binnen. FC Dordrecht krijgt na een grabbelactie van Ten Rouwelaar via Gravenbergh een kans op de gelijkmaker, maar het is NAC dat in de 23e minuut de 2-0 op het bord zet. Na een ongelukkige verdedigende actie komt uiteindelijk Brands vrij voor Te Loeke en hij rondt met een stiftje af in de verre hoek. Het restant van de eerste helft laten de gastheren de bal aan FC Dordrecht, maar uitgespeelde kansen levert dit niet op.

Dordt zakt door ondergrens
Ongewijzigd gaan beide teams van start in de tweede helft. Deze is nog maar net begonnen wanneer een korte corner zoveel gevaar op levert, dat uiteindelijk Seuntjes de bal voor de voeten krijgt en die twijfelt geen moment, 3-0. Dit doelpunt geeft NAC nog meer vertrouwen en resulteert in een serie van kansen voor de thuisploeg. Van den Ham brengt met Curiel en Janga verse krachten voorin om nog iets te forceren. Op een kopbal van Josimar Lima na, hoeft Ten Rouwelaar niet meer in actie te komen. Diezelfde Lima kan in de 80e minuut van het veld af met een rode kaart nadat hij te laat inkomt bij een speler van NAC. Direct profiteert Verbeek en scoort de 4-0. Het is nog niet klaar want enkele minuten later scoort invaller Hooi de 5-0 voor NAC. Wanneer ook Gravenberch geblesseerd afhaakt, krijgen de negen Dordtenaren nog de 6-0 via Matic om de oren. Als slotakkoord schiet Seuntjes ook nog een vrije trap van ruime afstand binnen en is het Dordtse drama compleet. Na 93 minuten fluit Bas Kuipers voor de laatste maal.

Opstellingen

FC Dordrecht: Te Loeke, Fortes, Gravenberch, Lima, Aktaou, Roorda (’73 Touré), Steenvoorden (’67 Janga), Chacon, Daniels (’60 Curiel), Arias, Lumu
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Suk, Pedro, Dinsdag, Van der Weg, Stam (’74 De Kamps), Naah, Brands, Seuntjes, Ars (’82 Hooi), Verbeek (’82 Matic).

Scoreverloop:
16′ 1-0 Brands
23′ 2-0 Brands
47′ 3-0 Seuntjes
81′ 4-0 Verbeek
84′ 5-0 Hooi
88′ 6-0 Matic
90′ 7-0 Seuntjes

Bijzonderheden: Scheidsrechter Bas Kuipers gaf geel aan Aktaou, Steenvoorden, Gravenberch, Fortes (FC Dordrecht) en Suk (NAC). Josimar Lima kreeg in de 80e minuut een rode kaart.

Tekst: Frank Berkhout
Foto’s: Erwin Spek