Fraaie zege bij Fortuna Sittard

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een flinke tik uitgedeeld bij Fortuna Sittard. De Schapenkoppen wonnen in Limburg met maar liefst 5-0.

De Dordtenaren waren vanaf de aftrap de betere partij en gingen volop in de aanval. Jeroen Lumu opende de score op aangeven van Robbert Te Loeke die na een verre uittrap de aanvaller op zijn wenken bediende . Even daarvoor hadden Danzell Gravenberch en Jeffry Fortes al wat speldenprikken uitgedeeld.

Al snel na de openingstreffer werd het 2-0. De  rappe Lumu werd onderuit gehaald binnen de ‘zestien’, waarna Fahd Aktaou de toegekende penalty benutte. De feestvreugde aan Dordtse zijde werd vergroot toen daaropvolgend Alvin Daniels er 0-3 van maakte. Vlak voor rust werden de Limburgse zorgen verergerd toen ook Rangelo Janga  het net wist te vinden (0-4).

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Al na vijf minuten in de tweede helft was het wederom Rangelo Janga die de genadeklap uitdeelde en de teller op 5-0 zette.
FC Dordrecht kreeg daarna nog kansen op meer, maar de schade bleef voor de Limburgers beperkt tot een 5-0 verlies.

FC Dordrecht stijgt door de winst in Sittard naar de negende plaats van de Jupiler League.

Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke, van Wermeskerken, De Greef, Aktaou, Steenvoorden (Boers), Fortes, Gravenberch, Chacon (Boogers), Lumu, Janga (Arias), Daniels.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Boterberg gaf geel aan Janssen en Briels (Fortuna Sittard).

Foto’s: Erwin Spek