Dordrecht onderuit in Deventer

Na een week waarin de terugkeer van Mark de Vries centraal stond, werd er uitgekeken naar het uitduel met de koploper Go Ahead Eagles.

Dordrecht is al een tijdje op zoek naar een winstpartij. De laatste keer dat Dordrecht won op de Adelaarshorst was in het seizoen 2012-2013; de eindstand was toen 0-2.

Snel op achterstand
In Deventer moest Dordt dus op zoek naar de winst. De Schapenkoppen wisten dat het geen gemakkelijke avond zou worden. Dordrecht begon sterk in de eerste minuten met een kans voor Janga, die de bal op doelman Zwarthoed afvuurde, en Daniels die vervolgens voor een open doel de bal over het doel mikte.

Go Ahead Eagles liet na deze enorme kans van de Dordtenaren snel zien waarom zij de nummer één van de Jupiler League zijn. Binnen 25 minuten in de eerste helft was het al 2-0 voor de Eagles door doelpunten van Rijsdijk en De Kogel.

Dordrecht werd, na de twee tegentreffers, te laat wakker en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze bleef echter uit; de afronding van Dordt liet te wensen over. Net voordat de scheidsrechter Lindhout wilde affluiten voor de rust kregen de Deventenaren nog een vrije trap. Deze werd benut door De Kogel, die zijn tweede van de avond maakte en daarmee de 3-0 op het scorebord zette.

Dordt houdt moed
De tweede helft had weinig gebracht voor beide teams. De ploeg van Van den Ham kwam via Pisas nog dichtbij het doel van de Eagles, maar hij kreeg de bal niet langs Zwarthoed. De doelman van Go Ahead Eagles was een enorme sta in de weg voor de aanval van Dordt.

De thuisploeg wilde de wedstrijd uitspelen zonder veel werk te moeten verrichten. Het lukte FC Dordrecht niet om door te drukken. Te Loeke redde de Schapenkoppen van een verdere vernedering met verschillende saves. Chacon kwam via een individuele actie langs twee man maar weer kwam de bal terecht bij de doelman.

Dordrecht liep averij op bezoek bij de koploper en heeft de komende twee weken om zich te herpakken. Na het interland weekend wacht Telstar thuis.