Dordt begint vervelend aan Limburgse week

FC Dordrecht is niet met het gewenste resultaat begonnen aan de Limburgse week. De Dordtenaren die deze week veel blessures erbij kregen troffen Fortuna Sittard thuis. Na een half uur in de eerst helft werd het een lastig verhaal toen middenvelder Vleugels met rood van het veld werd gestuurd. De ploeg van Van den Ham verloor de wedstrijd met 1-3 van de ploeg uit Limburg.

Dordt met tien man
Dordrecht begon goed aan het duel met de Limburgers, met een goed schot van Bijl die op de vuisten van doelman Kaya terecht kwam. Na precies tien minuten op de klok was het Jafar Arias die topscorer Janga wegstuurde en zijn directe tegenstander gemakkelijk te kijk zette. Hierna schoof hij de bal koelbloedig onder Kaya door. Fortuna kwam niet aan spelen toe. De geel-groene speelden heel compact en liet Dordt er niet doorheen komen. Af en toe waren er kleine kansjes zoals Vleugels die in de handen van de doelman schoot, maar echt gevaarlijk werden de Schapenkoppen niet. De ploeg van Van den Ham had alles onder controle totdat Jordy Vleugels, volgens scheidsrechter Perez, Fortuna-speler Van Son onderuit trok in de strafschopgebied. Hij veroorzaakte hiermee een penalty, die ook werd benut. Dordrecht moest een ruim uur met tien man verder tegen de elf van Fortuna.

Veel inzet, lege handen
De tien man die Dordrecht op de het veld had staan waren gevaarlijker dan die van Fortuna. Ruim vijf minuten in de tweede helft en de Dordtenaren kwamen op 1-2 achter door een doelpunt van Hutten. Er werd matig verdedigd van Bijl en Hutten kwam voor zijn man en schoot de voorzet binnen. Dordt bleef de sterkste van de twee maar er door heen komen lukte niet. De Schapenkoppen bleven er niet bij zitten en gingen er vol voor. Sai van Wermeskerken werd op de nummer 10 positie weggezet om Janga bij te staan. De druk van Dordrecht bleef aan maar het doel werd niet gevonden. Alvin Daniels gaf een gevaarlijke voorzet aan de rechterkant, Nick de Bondt kon er niet bij. Diezelfde Daniels zorgde voor nog meer gevaarlijk door een vrije trap langs de muur te schieten, maar deze werd gepareerd door de doelman. In de extra tijd van de tweede helft was het gedaan. Een snelle counter van Fortuna en Briels schoot 1-op-1 de bal langs Te Loeke.

Dordrecht heeft veel gegeven in de wedstrijd tegen Fortuna maar met een man minder is het zelfs voor Dordt een moeilijke klus.