Hard werken wordt opnieuw niet beloond

FC Dordrecht is nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De Dordtenaren kwamen op de Krommedijk niet langs de ploeg van Marinus Dijkhuizen; het werd 1-2 voor NAC Breda.

Onterecht achter
Met goede moed werd er begonnen aan deze beladen wedstrijd, maar FC Dordrecht moest al snel in de verdediging na een eerste gevaarlijke kans van NAC. De bal kwam vlak voor het doel van Coremans, maar de goalie was alert.

Na deze benauwde situatie kwamen de Dordtenaren er met een knappe aanval goed uit. De aanval werd opgezet door Arias, van Wermeskerken die na een goede solo strak voorgaf, maar Jordy Vleugels kwam net wat centimeters te kort om zin voet tegen de bal te zetten.

Dordrecht kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg hier en daar wat kansjes. Alvin Daniels kopte een voorzet hard in, maar zijn poging was net naast de paal en daar bleef het niet bij. Ricky Van Haaren was met zijn lange afstandsschot dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot ging rakelings naast.

En als je in het voetbal niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Zo ook NAC, ex-Dordtenaar Giovanni Korte gaf de bal voor vanaf rechts en zijn teamgenoot Dessers kopte hard langs Coremans. Dit was de echte grote kans van de Brabanders.

Dordt liet de kop niet hangen en ging goed door. Opnieuw een schot Van Haaren dat net als de eerste keer net langs de verkeerde kant van de paal ging. Aan het einde van de eerste helft ging Da Cruz hard door op NAC-doelman Brondeel die daarbij geblesseerd raakte en een lange blessurebehandeling nodig had. Diezelfde Alessio Da Cruz zorgde kort daarna voor een uitbraak zijn schot ging echter over het doel van NAC.

Een doelpunt is niet genoeg
De tweede helft begon net zo spannend als de eerste. Opnieuw was het Cyriel Dessers die alleen op Coremans afrende, maar de doelman bleef rustig en keerde het schot van de aanvaller. In de tegenstoot, die de doelman opzette, kwam het doelpunt van Van Haaren. De bal trap van de keeper kwam bij De Nooijer terecht en hij gaf de assist op Van Haaren. Het schot werd van richting veranderd en verdween achter de ingevallen Noppert.

De ploeg van De Nooijer kon niet lang genieten van de verdiende gelijkmaker, vier minuten later was het 2-1. Via een enorme kluts schoot Demon de bal in een leeg doel. De Schapenkoppen waren even het spoor bijster, maar herpakte zich uitstekend. Via een snelle aanval met Daniels, die liggend de bal naar Arias passte en Da Cruz die als eindstation zijn schot geblokkeerd zag worden.

Later in de tweede helft werd er offensief gewisseld bij Dordt. Thomas en Pisas kwamen in de ploeg. De kansen bleef komen voor Dordrecht. Via spits Jafar Arias werd er gevaarlijk op doel geschoten, maar zonder resultaat. FC Dordrecht bleef drukken en het NAC lastig maken, echter bleef het alleen bij kleine kansjes voor Dordt. De mannen uit Dordrecht kon niet meer door de Brabantse defensie en bleef 1-2 op het scorebord staan.