FC Dordrecht herpakt zich niet tegen Almere City

Na de verloren wedstrijd in Maastricht moest er iets rechtgezet worden in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer kon helaas niet voldoen aan deze doelstelling. FC Dordrecht verloor de thuiswedstrijd met 1-4 van Almere City.

Aan de kant van FC Dordrecht was er een debutant die luistert naar de naam Rodney Klooster. De van Jong Excelsior overgenomen verdediger speelde vrijdag niet achterin, maar op de rechterflank. Afgelopen week speelde Klooster al in de spits bij de beloften van de Dordtse club.

Geen grote verschillen
Het was in de eerste minuten een gelijkopgaande wedstrijd totdat de openingstreffer werd gescoord door de Zwarte Schapen. Door dit doelpunt, dat uit de lucht kwam vallen, waren de Schapenkoppen even de draad kwijt, maar dankzij een standaard situatie werd even later de stand gelijk getrokken. Joris Kramer schoot in tweede instantie de vrije trap van Van Haaren de bal achter Almere City-doelman Kramer.

De Dordtenaren konden echter niet lang genieten van de gelijke stand, want een minuut later bracht Tom Overtoom FC Dordrecht op een 2-1 achterstand. De ploeg van De Nooijer liet zich niet kennen en bleef met veel pressie aanvallen. Erol Alkan en Michael Chacon zorgden voor de grote kansen voor de thuisploeg. Via ‘Razendsnelle Rodney’ werd Dordrecht meerdere malen gevaarlijk aan de rechterkant met name toen hij Chacon in stelling bracht op de zestien meter. De doelpoging van de Colombiaanse middenvelder was een makkelijke prooi voor de keeper uit Almere. De echte dreigende kansen bleven bij de Schapenkoppen uit in de eerste helft.

In de tweede helft was FC Dordrecht, mede dankzij de positiewisselingen, de ploeg van De Gier te machtig. Klooster was niet de enige speler die zijn debuut mocht maken. Ook Nick Hak maakte zijn debuut in de clubkleuren van FC Dordrecht.

Man minder situatie is Dordt te machtig
Ruim een kwartier voor tijd nog een domper voor de Schapenkoppen; aanvoerder Mawouna Amevor kreeg een directe rode kaart voor een overtreding op Ahannach. Het ging van kwaad tot erger voor de Dordtse ploeg. Uit de vrije trap van Almere werd gelijk de 1-3 binnengeschoten door Braken en daarmee schoot de Almeerse spits de wedstrijd op slot.

Met Anthony Berenstein in het veld te brengen probeerde de Dordtse ploeg nog meer snelheid in de ploeg te brengen en daarmee een kans te forceren. Met man en macht waren de Dordtenaren opzoek naar de aansluitingstreffer maar in plaats daarvan werd de stand vergroot. Soufyan Ahannach krulde de bal om Coremans heen en plaatste de bal in de rechterbovenhoek. De moed zakte weg bij de thuisploeg de laatste minuten en het was wachten op het eindsignaal van scheidsrechter Alen.