FC Dordrecht houdt een punt over aan amusant duel met FC Den Bosch

FC Dordrecht heeft vrijdagavond voor het eerst in lange tijd een punt binnengesleept. De ploeg van De Nooijer wist in de thuiswedstrijd met Den Bosch een punt op de Tempel der Beschaving. weten te houden.

FC Dordrecht begon aan de derde en laatste wedstrijd van een drukke week. De ploeg van De Nooijer speelde tegen FC Den Bosch, die vorige week nog nipt wonnen van Achilles’29.
Bij Dordrecht een wijziging ten opzichte van het duel tegen Jong Ajax. Joris Kramer verving Statia in de achterhoede.

Al vroeg in het begin van de wedstrijd kwamen de Schapenkoppen op een 1-0 voorsprong. Alvin Daniels wipte de bal op fabuleuze wijze over doelman Heemskerk heen. Daniels profiteerde optimaal van de dramatische pass van Den Bosch-speler Maatsen. Dordt had het meeste balbezit in het eerste half uur en had weinig problemen met de Brabanders. Toch kwam de uitploeg op een gelijke stand na gerommel achterin bij FC Dordrecht en verdween de bal achter Coremans. De Bosschenaren wachtten niet lang met de tweede treffer en Azizov scoorde drie minuten na de gelijkmaker ook de 1-2 binnen. De achterstand was een grote domper voor Dordt. Het was eerder wachten op de 2-0 dan op de 1-2 maar het mocht niet zo zijn. Gelijk komen in de eerste helft lukte de Schapenkoppen niet meer en gingen met een achterstand de rust in.

Wat niet lukte in het laatste kwartier van de eerste helft, lukte wel in de eerste vijf minuten van de tweede helft. Ricky van Haaren die de bal vanuit een vrije trap voor het Bossche doel gooide bereikte de boomlange Thomas, die op zijn beurt de bal achter doelman Heemskerk kopte.
De Dordtenaren waren weer helemaal terug in de wedstrijd zoals in het eerste half uur. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer controleerde de wedstrijd en gaf Den Bosch weinig kans. De Bosschenaren probeerde wel door de defensie van Dordt heen te breken maar tevergeefs.
Ruim twintig minuten voor het einde van de wedstrijd waren Daniels en Da Cruz gevaarlijk voor het doel van Heemskerk echter was de goalie met twee vuisten te sterk voor het schot van de FC Twente-huurling. De Dordtenaren bleven de baas in eigen huis.
Met opnieuw Van Haaren met een vrije trap van de linkerkant was de ingevallen Alkan degene die de bal bijna in het doel kopte.

In de slotfase werd het steeds benauwder nadat problemen achterin bij de thuisploeg en arbitrale miscommunicatie bijna zorgden voor de 2-3 maar Coremans was de redder in nood. Daar tegenover stond de kopbal van de Franse spits, Thomas. De spits promoveerde bijna de voorzet van Everon Pisas.

Na zeven wedstrijden op rij zonder punten wedstrijden geëindigd te hebben, heeft Dordt een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Den Bosch.