Historische wedstrijd: Telstar – FC Dordrecht

In IJmuiden heeft FC Dordrecht zijn overwinning van het seizoen binnen gehaald, Telstar werd in eigen huis met 1-2 verslagen.

De ploeg van Henny Lee kreeg daarmee eindelijk loon naar werken, de opluchting na afloop was dan ook groot. “We waren op de goede weg”, zei Lee voor de deur van de kleedkamer. “Dat heeft iedereen de voorbije wedstrijden kunnen zien. Maar je hebt daar ook een keer een bevestiging van nodig. Die hebben we vandaag gekregen”.

In de neergutsende regen zette Dordt – met nog aanvallendere opdrachten – de tegenstander direct onder druk en combineerde in hoog tempo. Toch kwam Telstar – eigenlijk uit het niets – via Smit toch op voorsprong. Amper twee minuten later tekende Nick Coster uit een mooie aanval voor de gelijkmaker (1-1).

Na rust was het duel meer in evenwicht, maar bleef Dordrecht wel de betere ploeg. Cecilio Lopes tikte een reboud van Erik Quekel al snel over de lijn (1-2) waarna in de ogen van de Muidense aanhang vooral arbiter Ketting het moest ontgelden.

De gelijkmaker werd wegens buitenspel geannuleerd en tot drie maal toe werd een vermeende strafschopsituatie weggewuifd door de scheidsrechter die met zes gele en twee rode kaarten na 95 minuten het einde haalde.