FC Dordrecht laat niets heel van koploper VVV-Venlo

FC Dordrecht heeft een geweldige overwinning geboekt op VVV-Venlo. Op de Krommedijk zaten de laatste tien minuten vol mooie momenten en drie doelpunten. De Schapenkoppen vierden na lange tijd feest toen er met maar liefst 5-2 werd gewonnen.

De Dordtenaren moesten het doen zonder doelman Tim Coremans. De goalie raakte de dag voor de wedstrijd geblesseerd en was niet op tijd hersteld voor het duel tegen VVV. Niv Antman mocht hierdoor zijn competitiedebuut maken voor de Schapenkoppen. Verder speelde De Nooijer met dezelfde spelers als afgelopen maandag.

Het leek erop dat Dordt een zware avond tegemoet ging tegen de koploper, maar niets bleek minder waar. De thuisploeg speelde goed voetbal en wist het Venlo hier en daar moeilijk te maken.

Na ruim tien minuten was toch het Vito van Crooij die de eerste treffer van de avond voor zijn rekening nam. Lang konden de Limburgers niet genieten van de voorsprong, want Joël Fabrice Thomas kopte, na de uitstekende pass van Statia, de bal over Van Crooij heen en bracht FC Dordrecht weer terug in de wedstrijd. Sleegers kon niet leven met de gelijke stand en bracht binnen vijf minuten de geel-zwarten opnieuw op voorsprong.

Dordrecht bleef sterk doorgaan met het goede spel en bezorgde de bezoekers een zware kluif. Het harde werk en inzet werd kort voor de rust beloond, waar Jordy Vleugels met een droge en harde knal Van Crooij voor de tweede keer liet vissen en Dordrecht op 2-2 bracht.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd gaven de Schapenkoppen weinig ruimte aan VVV en kwam zelf steeds vaker op de helft van de tegenstander. Tot echt grote kansen kwam dit niet in de beginfase, maar de Venlonaren waren het merendeel aan het verdedigen in de tweede helft. Dordrecht vocht voor wat het waard was en deed er alles aan om minimaal een punt op de eigen Krommedijk te houden.

Met de wissel van Da Cruz probeerde de Zeeuwse oefenmeester iets te forceren bij de Limburgse defensie en met succes. Een kleine tien minuten voor tijd was het Everon Pisas die de 3-2 werkelijk binnen knalde en zorgde voor enorm veel euforie op de tribunes. VVV liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar een punt. Doelman Antman was de man die de bal, kort voor het einde van de wedstrijd, met een uitstekende redding uit de linkeronderhoek tikte. De spanning nam toe in het Riwal Hoogwerkers Stadion en de minuten tikten weg, maar bij een mooie 3-2 bleef het niet. De ingevallen Alessio Da Cruz maakte in de blessuretijd zelfs de 4-2 en liet de koploper van de Jupiler League met lege handen terugstuurde naar Venlo. Het ontketende FC Dordrecht liet niets heel van VVV-Venlo. De kers op de taart kwam van Joël Thomas,hij benutte een penalty en tekende voor zijn tweede én dus voor de 5-2.

Scoreverloop:
13’ 0-1 V. van Crooij
15’ 1-1 Thomas
18’ 1-2 Sleegers
44’ 2-2 Vleugels
83’ 3-2 Pisas
90+1’ 4-2 Da Cruz
90+3’ 5-2 Thomas (P)

Opstellingen:
FC Dordrecht: Antman, Hilgen, Amevor, De Nooijer, Statia, Vleugels, Daniels (82’ Da Cruz), Kramer, Thomas, Godee en Pisas
VVV Venlo: D. Van Crooij, Rutten, Promes, Janssen (90’ Misidjan), V. Van Crooij, Leemans, Seuntjes, Röseler, Dekker, Hunte (72’ Zelalem) en Sleegers

Bijzonderheden: arbiter Van den Kerkhof deelde dit duel geen kaarten uit

Tekst: Niels Beenakkers