Punt in blessuretijd tegen Achilles ‘29

FC Dordrecht houdt drie punten voorsprong op Achilles ’29 na een spannend gelijkspel. Na een slopende wedstrijd werd het 2-2, nadat in blessuretijd Erol Alkan de gelijkmaker erin schoot.

FC Dordrecht werd op de Heikant gesteund door veel uitsupporters, er waren maar liefst 150 Dordtenaren meegreist naar Groesbeek. Bij Dordrecht, waar Godee en Da Cruz terugkeerden van ziekte en Hilgen startte in plaats van Thomas, kregen de eerste kans met een schot op de lat van de Alessio Da Cruz. Daarna kreeg Achilles ’29 de kans om te scoren met een penalty, maar Tim Coremans stopte de inzet van thuisspeler Freek Thoone. FC Dordrecht benutte even later wel de gekregen strafschop, Joey Godee schoot de bal strak binnen.

Lang bleef de 1-1 op het scorebord staan, een stand gunstig voor FC Dordrecht. De beste kans kwam nog voor de ingevallen Joël Thomas, hij kon Everon Pisas zijn voorzet net niet intikken. Zeven minuten voor het einde leek het toch fout te gaan. Jop van Steen kopte Achilles ’29 op voorsprong. De Schapenkoppen bleven strijden tot in de blessuretijd en de beloning was daar. Uitgerekend verdediger Erol Alkan maakte in de 94ste minuut de gelijkmaker en was daar de ontlading voor de spelers en supporters.

Namens club willen wij de supporters bedanken voor de ongekende steun gisteren. Op het moment dat het moest, stonden jullie op. Jullie kwamen met 150 man sterk naar Groesbeek en ook bij de achterstand bleven jullie de ploeg steunen.