FC Dordrecht is er nog niet

FC Dordrecht zal er nog een week alles aan moeten doen aan het einde van dit seizoen. Vooraf werd gehoopt om thuis lijfsbehoud af te dwingen, echter is Achilles’29 na deze speelronde weer een punt ingelopen. FC Dordrecht verloor thuis van FC Emmen met 0-4 en Achilles ’29 speelde gelijk tegen De Graafschap met 3-3.

In de eerste helft hielden de Dordtenaren goed stand. Er waren kansjes voor Touré, Daniël en Da Cruz. De betere kansen waren voor FC Emmen, die vaak gestopt werden door Tim Cooremans. Vlak voor rust kwam FC Emmen op voorsprong door verdediger Nick Bakker.

Na rust liep de score voor FC Emmen verder op. Trainer Gérard de Nooijer probeerde wel het een en ander te forceren door aanvallers als Thomas en Hak in te brengen. De ruimtes op het veld werden hierdoor groter en daar wist FC Emmen van te profiteren. De 0-2 kwam uit een scrimmage voor de goal, uiteindelijk binnengeschoten door Tim Siekman. Zowel Tim Siekman als Nick Bakker wisten nogmaals te scoren, om zo de score te verdubbelen naar 0-4.