Dubbele cijfers en hattricks

FC Dordrecht heeft flink uitgehaald tegen Derde Klasser S.D.S. en won met 2-13.

In de eerste helft combineerde FC Dordrecht erop los en kwam al snel op voorsprong via Mutzers. Van Wermeskerken wist Mahmudov weg te steken die de 0-2 op het bord bracht. S.D.S kwam na een half uur terug in de wedstrijd. Een vrije trap werd onvoldoende verwerkt en Sijtsma kon dichtbij scoren. Twee bijna identieke goals vlak voor rust bezorgden FC Dordrecht de 1-4 voorsprong met rust. In beide gevallen kwam Mutzers goed door op de vleugels en bracht de bal voor zodat Cijntje in kon koppen.

Na rust kwam Dordt snel op 1-5 via Bakker. Via wederom een standaardsituatie wist S.D.S. Te scoren. Jacob-Klaas Haitsma kon een corner binnenkoppen. Binnen een minuut herstelde de Schapenkoppen deze fout. Bijl gaf vanaf rechts een fijne voorzet die Mutzers binnen schoot. Daarna ging het hard. 2-7 werd het door weer Mutzers en tevens op aangeven van Bijl. Dit betekende en hattrick voor Mutzers en even later volmaakte Cijntje zijn hattrick. Goals van Mahmudov en Rosenthal betekende dubbele cijfers. Even later volgde drie assists van Van Wermeskerken. Eerst zette hij Mutzers vrij en daarna twee keer Bijl.

Met deze 2-13 overwinning sluit FC Dordrecht het trainingskamp succesvol af.

Opstelling FC Dordrecht

Eerste helft: Wolters; Delorge, Amevor, Alkan, Statia; van Wermeskerken, Rosenthal, Bakker, Mahmudov; Cijntje, Mutzers

Tweede helft: Wolters; Matheus, Amevor, Bliek; Bijl, Rosenthal, vleugels, Mahmudov (’72 Van Wermeskerken) Bakker; Mutzers, Cijntje