Valse start

FC Dordrecht is niet goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Uit tegen Fortuna Sittard zijn de Schapekoppen onderuit gegaan met 5-1.

Fortuna Sittard was in de openingsfase al de betere ploeg. De Fortunezen zette de Dordtenaren onder druk. Na een minuut of tien kwam FC Dordrecht enigszins in de wedstrijd. Mahmudov werd goed vrijgespeeld, maar schiet van afstand naast. Dan drukt Fortuna echter door en weet van afstand wel te scoren. Lisandro Semedo weet de bal buiten het bereik van Fij te schieten. Als later een inspeelpass naar het middenveld door Fortuna onderschept wordt en Stokkers lanceert op randje buitenspel, verdubbelt de spits de score. Naar het einde van de eerste helft komen er wel kansen voor onder andere Rosenthal en Hamer, maar de de 2-0 stand wordt er gerust.

Na rust kwam Dordt sterk uit de kleedkamer. De eerste doelkans kwam uit een vrije trap van Hamer, maar de inzet gaat over. Na een uur spelen lijkt het duel beslist als Stokkers tekent voor zijn tweede van de avond. Een afstandsschot blijft hangen en hij schiet van dichtbij binnen. In deze fase volgen de goals elkaar snel op. Hamer slalomt door de Limburgse selectie en brengt de hoop terug. De hoop die een minuut later alweer voorbij is. Een snelle tegenaanval over rechts en het is alweer 4-1. Gérard de Nooijer wisselde aanvallend om nog iets te forceren, zo kwam met Arias er een extra spits bij. Er kwamen wel kansen, maar echt gevaarlijk werd FC Dordrecht niet. In de blessuretijd leek Askovski alleen op de keeper te gaan, maar Sai van Wermeskerken trok aan de noodrem net voor de zestien meter. Dit betekende rood voor Sai en een vrije trap voor Fortuna Sittard. Uit de rebound van de vrije trap kwam de bal voor de voeten van Askovski en bepaalde de eindstand op 5-1.

Opstellingen
FC Dordrecht: Fij; Van Wermeskerken, Amevor, Alkan, Statia; Rosenthal (65 Arias), Hamer, Mahmudov (82 Bruno), Vleugels (36 Lima Duarte Lopes); Mutzers, Groothusen.

Fortuna Sittard: Santos; Braun, Schuurs, Ospitalieri, Dammers; Dianessy, Saddiki, Smeets (87 Essers); Vlijter (54 Vidigal), Stokkers (79 Askovski), Semedo.

Doelpunten: 14. 1-0 Semedo, 24. 2-0 Stokkers, 62. 3-0 Stokkers, 64. 3-1 Hamer, 65. 4-1 Vidigal, 90+2 5-1 Askovski

Kaarten: geel Dianessy, Oapitalieri (Fortuna Sittard), Amevor (FC Dordrecht)