FC Dordrecht blijft ongeslagen in eigen huis na puntendeling met Almere City FC

Vanavond stond de vijfde speelronde op het programma. Na het verlies van vorige week tegen FC Oss wilden de Schapekoppen zich revancheren tegen Almere City FC. Beiden ploegen hadden vier punten verzameld in de eerste vier competitiewedstrijden. Almere City wist vorige week de eerste drie punten van het seizoen te pakken toen het met 3-1 te sterk was voor Helmond Sport. De ploeg uit Almere speelde eerder al gelijk tegen FC Den Bosch. De Dordtenaren waren dit seizoen in de eerdere thuiswedstrijden succesvol. Van Jong FC Utrecht werd gewonnen en tegen FC Emmen werd er gelijk gespeeld. Beide ploegen waren vanavond gebrand om beslag te leggen op de drie punten. FC Dordrecht wilde de succesvolle reeks in eigen huis voortzetten en Almere City FC wilde na de eerste winstpartij van vorige week de volgende drie punten pakken.

Bij FC Dordrecht ontbrak de geschorste Gustavo Hamer. Door zijn rode kaart tegen FC Oss mocht Danny Bakker voor het eerst in de basis beginnen. Ook Jafar Arias begon vanavond aan de aftrap. De spits brak zijn been tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam vorig seizoen. Na een jaar lang blessureleed keerde hij vanavond terug in de basis. Vlak voor de wedstrijd moest ook Tom Rosenthal afhaken, zijn vervanger was Jordy Vleugels.

De eerste helft was voor de Dordtenaren. Al in de 10e minuut kwam de ploeg uit Dordt op een 1-0 voorsprong doordat Adreias Calcan na een inworp van Misidjan de bal laag in de linkerhoek schoot. Diezelfde Calcan wist de bal in de 38e minuut bijna in de rechterhoek te krullen maar de bal ging net over. Almere City FC wist in de 45 minuten geen grip te krijgen op de wedstrijd. De Schapekoppen wonnen simpelweg de meeste duels en stichtte het meeste gevaar.

In de tweede helft waren het tevens de Dordtenaren die domineerden. Toch viel in de 54e minuut onverwacht de gelijkmaker, Arsenio Valpoort wist de bal uit een corner binnen te koppen. FC Dordrecht wist daarna het spel weer naar zich toe te trekken maar het lukte de Schapekoppen niet om de kansen te benutten. Het bleef tot de laatste minuut spannend en er hing een Dordtse goal in de lucht. Zo waren er kansen voor Mutzers en Groothusen. Toch stond er na 93 minuten een 1-1 stand op het scorebord. Al met al konden de supporters genieten van een strijdlustig en fel FC Dordrecht. Zo blijft de ploeg van trainen Gérard de Nooijer ongeslagen in eigen huis.

Aankomende dinsdag wacht een bekerwedstrijd tegen G.V.V.V. De amateurploeg staat momenteel 12e in de Tweede Divisie met drie punten uit drie wedstrijden.De wedstrijd begint om 19:45 op Sportpark Panhuis in Veenendaal. Komt allen om de Schapekoppen aan te moedigen tijdens het bekeravontuur.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Fij (K); Stankov, Amevor ©, Alkan, Misidjan; Bakker, Mahmudov, Vleugels (Roshanali ’79); Calcan, Arias (Groothusen ’66), Mutzers.
Almere City FC: Kramer (K); van Buuren (Owusu ’46), Mac-Intosch, Kvída, Mirani; Rijsdijk, Salasiwa; Walian (van der Heijden ’63), Vaarnold, Valpoort, Brands (Ahannach ’76)
Doelpunten: 10. Andreias Calcan (1-0), 54. Arsenio Valpoort (1-1)