FC Dordrecht wint eerste uitwedstrijd sinds september 2016

Vanavond werd er afgereisd naar Helmond met als doel het wegwerken van de nasmaak van de verloren bekerwedstrijd in Veenendaal. Ook de tegenstander van vanavond, Helmond Sport, had vanavond wat recht te zetten in eigen huis. De ploeg uit Helmond wist dit seizoen nog niet te winnen en ging ook afgelopen woensdag hard onderuit tegen SC Cambuur, waardoor het de volgende ronde van de KNVB beker niet wist te bereiken. Het beloofde een spannende avond te worden in het Lavans Stadion.

Beide ploegen hadden in de eerste minuten wat moeite om op gang te komen. In de 29e minuut was het Helmond Sport die op een 0-1 voorsprong kwam door een penalty. Een veel te makkelijk gegeven strafschop, nadat Thomassen naar de grond ging na ligt contact met Amevor. Scheidsrechter van de Graaf was echter zeker van zijn zaak en wees direct naar de stip, 1-0. Helmond Sport wist de wedstrijd vanaf dat moment meer naar zich toe te trekken, maar echte grote kansen bleven uit. De Dordtenaren wisten ook geen grote kansen te creëeren. Mahmudov wist twee keer op goal te schieten maar de bal kwam niet verder dan de handen van keeper Stijn van Gassel.

In de tweede helft kwam FC Dordrecht beter uit de startblokken. In de 47e minuut was daar dan ook de eerste kans voor Calcan, maar die wist de bal met zijn rechterbeen niet langs keeper van Gassel te krijgen. De Schapekoppen beloonden het betere spel in de 49e minuut met een doelpunt. Mahmudov werd weggestuurd met een diepe bal en gaf meteen voor op Arias die de bal tussen de palen werkte. Helmond probeerde vervolgens wel wat terug te doen, zo kwamen ze twee keer 1 op 1 maar wist Fij goed redding te brengen. Daarna begon Dordrecht de wedstrijd langzaam over te nemen. Helmond keeper van Gassel moest redden na een goede aanval van Dordrecht. Na goed combinatiespel van de Dordtenaren kon Calcan uithalen vanaf de 16-meter maar een goede redding van de keeper voorkwam de 1-2. De corner die daarop volgde werd echt wel binnengewerkt door Cendrino Misidjan, die de bal met zijn rug in de goal wist te krijgen. Zo kwam FC Dordrecht op een verdiende 1-2 voorsprong. De ploeg uit Helmond wist het de Dordtenaren niet meer moeilijk te maken. In de 84e minuut was het helemaal gedaan met de ploeg van trainer Roy Hendriksen toen Warmolts het veld moest verlaten na een tweede gele kaart voor protesteren. Zo won FC Dordrecht vanavond voor het eerst sinds 30 september weer een uitwedstrijd.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De ploeg van trainer Misha Salden is nog steeds op zoek naar de eerste drie punten in de competitie. De ploeg uit Volendam verloor drie keer van FC Oss, SC Cambuur en Fortuna Sittard en speelde drie keer gelijk tegen Helmond Sport, Go Ahead Eagles en de Graafschap. De Volendammers kunnen een overwinning goed gebruiken om aansluiting te zoeken bij de middenmoot. De Dordtenaren zijn dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis en willen deze lijn doortrekken tegen de Volendammers. Het belooft dus een spannende, maar oudhollands gezellige wedstrijd te worden aan de Krommedijk. Komt allen om achter onze Schapekoppen te gaan staan.

Tot volgende week in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. De wedstrijd begint om 20:00.

Opstellingen:
Helmond Sport: van Gassel (K); van Koesveld (75′ Vicento), Warmolts, Hiwat (67′ Godee), Bourdouxhe, Naudts, Braber, Zeldenrust, Thomassen, Damen (88′ de Braal), Verkennis
FC Dordrecht: Fij (K); Delorge, Amevor, Alkan, Misidjan; Hamer, Mahmudov, Bakker; Calcan, Arias (84′ Groothusen), Mutzers