In memoriam: Dick Passchier (84)

Voormalig FC Dordrecht voorzitter Dick Passchier is afgelopen vrijdag onverwacht op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Kollum (Friesland) overleden.

In 1973 werd toenmalige NCRV-coryfee Dick Passchier de tweede voorzitter. Het betaalde voetbal werd gescheiden van vereniging en ondergebracht in een stichting welke onder de naam FC Dordrecht verder ging. Dit was in een moeilijke periode voor FC Dordrecht.

Voornamelijk door het ontbreken van een eigen accommodatie (de stichting deelde een gezamenlijke huisvesting met de vereniging in één stadion) konden onvoldoende financiële middelen gegenereerd worden. Hoewel er tegenwoordig nog steeds met nostalgische woorden over die tijd gesproken wordt, kende het betaalde voetbal in Dordrecht eigenlijk weinig echte sportieve hoogtepunten. De ploeg was zeven jaar lang in het ‘rechterrijtje’ terug te vinden met een 12e plaats in 1976 als hoogste notering.

Categorie: Algemeen nieuws
Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01