Voorbeschouwing FC Dordrecht – Jong AZ

Morgen mogen de Schapekoppen het in een thuiswedstrijd opnemen tegen een beloften elftal: Jong AZ. De jonge Alkmaarders werden vorig seizoen lachend kampioen in de Tweede Divisie met maar liefst 19 punten voorsprong op runner up Kozakken Boys. De ploeg van Martin Haar mag zich nu laten zien in de Jupiler League en is wekelijks een moeilijke horde voor elke opponent. Jong AZ en FC Dordrecht hebben allebei zestien punten en bezetten daarmee de dertiende en veertiende plek op de ranglijst. De beloften van AZ houden de Dordtenaren op doelsaldo achter zich. Beide ploegen kregen even veel tegentreffers om de oren, maar de Noord-Hollanders maakte drie doelpunten meer.

Vorige week werd geheel tegen de verwachtingen in, maar terecht de volle winst gepakt tegen Go Ahead Eagles. Voor het eerst in dertig wedstrijden werd er geen tegendoelpunt geïncasseerd door de ploeg van trainer Gérard de Nooijer. Na een sterk collectief optreden werd het veld met een 0-3 eindstand verlaten. Julius Bliek opende de score en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. In de tweede helft zorgden Lima Duarte Lopes en Hamer voor de andere goals. Naast de drie punten leverde de uitwinst een hoop vertrouwen op voor de komende wedstrijd.

Jong AZ boekte maandag een knappe zege op Jong Ajax. De ploeg boog met een ijzersterke comeback een 0-2 achterstand om in een 4-2 overwinning. Jeremy Helmer, Tijjani Reijnders, Mats Seuntjens en Levi Garcia zorgden voor de Alkmaarse doelpunten. Het is nog niet duidelijk welke spelers er morgenavond aan de aftrap zullen verschijnen bij de beloften van AZ. De selectie speelt namelijk op dezelfde dag en tijdstip tegen FC Twente.

FC Dordrecht en Jong AZ speelden nog niet eerder tegen elkaar in wedstrijdverband. Voor beide teams is het vanavond van belang om drie punten te pakken en aansluiting te vinden bij de middenmoot. Dat belooft dus een interessante wedstrijd te worden tussen de jonge talenten van AZ en de meer ervaren ploeg uit Dordrecht.

Komt allen naar het Riwal Hoogwerkers Stadion om de Schapekoppen aan te moedigen naar een overwinning. De wedstrijd begint om 20:00 en wordt geleid door scheidsrechter Kevin van Damme. Kaarten zijn te koop aan de kassa of online te bestellen via https://fcdordrecht.nl/kaartverkoop/online-verkoop-toegangskaarten/. Voor de thuisblijvers is de wedstrijd live te volgen via het Twitteraccount van FC Dordrecht (@fcdordrechtnl) en het schakelprogramma van FOX Sports.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.