Een lange terugreis voor FC Dordrecht

Vanavond speelden de Schapekoppen een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Voorafgaand aan het duel stonden de Leeuwarders op de zestiende plek, met twee punten en één duel minder dan de ploeg uit Dordrecht. Er spelen maar liefst vier oud Dordtenaren in de basis van de herten. Sai van Wermeskerken, Marvin Peersman, Jordy van Deelen en Metthew Steenvoorden hebben het shirt van de Schapekoppen gedragen in vorige seizoenen. Matheus Menezes maakt zijn debuut voor FC Dordrecht.

De eerste minuten waren voor Cambuur Leeuwarden en FC Dordrecht kwam er moeilijk uit. Nick Wolters greep een paar keer goed in. Na 20 minuten kwam FC Dordrecht meer in de wedstrijd. Ze kwamen er soms gevaarlijk uit in de counter. Na 22 minuten voetballen was de eerste kans voor FC Dordrecht. Gustavo Hamer schoot een afvallende bal in één keer op doel, maar Erik Cummins pakte de bal goed. Vlak daarna hoefde Cummins niet in te grijpen, want het schot van Calcan ging naast. In de 40e minuut kreeg FC Dordrecht een penalty. Na een sliding maakte oud-dordtenaar Marvin Peersman hands. De penalty werd zwak ingeschoten door Jafar Arias en gaf Cummins de kans om de bal te pakken. Net voor rust was er druk van Cambuur, maar de beide ploegen gingen zonder doelpunten de rust in.

Na een boeiende eerste helft is het Cambuur Leeuwarden die goed begon aan de tweede helft. In de 54e minuut was het raak voor Cambuur Leeuwarden. Issa Kallon mocht naar binnen snijden van de defensie van Dordrecht en schoot de bal knap raak in de verre hoek, buiten bereik van doelman Nick Wolters. Kort na het doelpunt werd Calcan neergehaald door Houtkoop, die een gele kaart ontving. De vrije trap van Calcan vloog net naast. In de 60e minuut stond FC Dordrecht niet op te letten. Een vrije trap werd kort genomen naar Xander Houtkoop. De middenvelder draaide en schoot krachtig de bal onderkant lat in het doel. Hij liet Nick Wolters kansloos, 2-0. In de 65e minuut kwam FC Dordrecht goed weg. In een counter kwam Cambuur er gevaarlijk uit. De bal werd afgelegd en Houtkoop schoot tegen Stankov aan, die op de doellijn stond. In de 80e minuut was het einde verhaal voor FC Dordrecht. Een goede bal op Ricardo Kip, die de bal over Wolters lobte. 3-0 en einde wedstrijd voor FC Dordrecht. In de 85e minuut schoot Rosenthal nog op doel maar keeper Erik Cummins pakte de bal weer goed.

Aanstaande vrijdag wacht alweer de laatste speelronde van het jaar 2017. De Dordtenaren mogen het in de laatste wedstrijd voor de winterstop in eigen stadion opnemen tegen Jong PSV. De ploeg van Dennis Haar staat met vierentwintig punten op een twaalfde plek. Op trainingscomplex De Herdgang wonnen de beloften van PSV vandaag met 3-2 van Almere City FC.
Tot vrijdag, de wedstrijd begint om 20:00 in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Komt allen naar de Krommedijk om de Schapekoppen aan te moedigen en het seizoen met een overwinning af te sluiten.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Wolters (K); Stankov, Alkan ©, Bliek, Misidjan; Hamer, Bakker (62’ Rosenthal), Menezes (62’ Lima Duarte Lopes); Mutzers (70’ Mahmudov), Arias, Calcan.

SC Cambuur: Cummins (K); Van Deelen ( ’46 Narsingh), Steenvoorden, Schilder, Peersman, Schils, Van Wermeskerken; Kip, Houtkoop (75’ Mathieu), Barto, Kallon (68’ Kippersluis).
Doelpunten: 54. Issa Kallon, 60. Xander Houtkoop 80. Ricardo Kip