Stormachtig FC Dordrecht stunt tegen koploper

Vanavond speelden de Schapekoppen de eerste thuiswedstrijd van 2018. In het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion mocht de ploeg van trainer Gérard de Nooijer aantreden tegen de huidige koploper van de Jupiler League: Fortuna Sittard. In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen waren de Fortunezen in het Fortuna Sittard Stadion met 5-1 te sterk voor de Dordtse formatie. Vanavond waren de Dordtenaren gebrand op revanche.

FC Dordrecht kwam stormachtig uit de startblokken. Er werd goed druk gezet, fel verdedigd en de Fortunezen werden voornamelijk vastgezet op eigen helft. In het eerste kwartier waren er al wat grote kansen van Calcan en Hamer. Uiteindelijk viel in de vierentwintigste minuut zeer verdiend het doelpunt aan Dordtse kant. Een perfecte voorzet van Andreias Calcan kwam voor de voeten van Jafar Arias die niet twijfelde en de bal snoeihard langs keeper Santos schoot: 1-0. In de eenendertigste minuut had het 2-0 moeten worden toen Bliek een heerlijke lange bal in de diepte gaf. Calcan controleerde de bal voor Mahmudov, wie zich vervolgens door de Limburgse defensie worstelde. Zijn schot ging echter net naast. Met een 1-0 voorsprong voor de Dordtenaren zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft werd na tien minuten het harde werken opnieuw beloond. Uit een ogenschijnlijk onmogelijke situatie creëerde Robert Mutzers een kans door koel te blijven en de bal rustig en beheerst binnen te schieten. Waar Fortuna een betere fase kende in de wedstrijd, was het FC Dordrecht dat de voorsprong vergrootte: 2-0. Fortuna ging gemener spelen en uitte de frustratie in een aantal lelijke overtredingen. Dit deed echter niks met het spel van de Schapekoppen. In de negenenzestigste minuut was het Jafar Arias die de wedstrijd in het slot gooide. Een heerlijke aanval werd in gang gezet na een goede verdedigende actie van Stankov. De bal kon op tijd worden meegegeven aan Mutzers, die de bal mee kon geven aan Jafar Arias. Net zoals bij zijn eerste treffer twijfelde hij niet en schoot hij de bal hard in de touwen: 3-0. In de slotfase waren er nog kansen voor Calcan en Fortuna probeerde het nog met een schot via Pinto. Het lukte de koploper echter niet om er nog iets van te maken aan de Krommedijk. Na 90 minuten spelen floot scheidsrechter Pérez voor het eindsignaal, waarna er massaal feest kon worden gevierd door alle spelers, supporters en andere aanwezigen die FC Dordrecht een warm hart toedragen.

Een collectieve teamprestatie zorgde vanavond voor een dik verdiende overwinning. Een groot compliment voor de ploeg van Gérard de Nooijer. Er werden kansen gecreëerd en er werd weinig weggegeven. Vanaf de eerste minuut werd er strijdvaardig en vooral goed voetbal vertoond. Met zes punten uit twee wedstrijden kunnen we spreken van een goede start van het begin van de tweede seizoenshelft.

Tot volgende week, dan spelen de Schapekoppen een nieuwe thuiswedstrijd tegen FC Oss. In de uitwedstrijd gingen de Dordtenaren met 0-3 onderuit tegen de huidige nummer zeven van de Jupiler League. Maar vandaag was weer een teken dat alles mogelijk is. Het belooft dus wederom een interessante wedstrijd te worden aan de Krommedijk.

De wedstrijd begint om 20:00 in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion, tot dan!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Hamer ©, Kok, Mahmudov; Mutzers, Arias (82’ Groothusen), Calcan.
Fortuna Sittard: Santos (K); Braun, Schuurs, Dammers, Stokkers, Dianessy, Essers (46’ Michael Pinto), Semedo, Askovski (61’ Vidigal), Saddiki, Smeets (83’ Breukers).

Doelpunten: 24. 1-0 Arias, 56. 2-0 Mutzers, 69. 3-0 Arias