De Eagles verslaan Dordt aan de Krommedijk

Vanmiddag speelden de Schapekoppen tegen Go Ahead Eagles in ons Riwal Hoogwerkers Stadion. De Eagles kenden na hun degradatie uit de Eredivisie ook een moeilijk seizoen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Jan van Staa staat momenteel op een 18e plaats in het klassement. De vorige wedstrijd tussen beide ploegen eindigde op een 0-3 overwinning voor de Dordtenaren.

In de eerste helft begonnen beide teams zeer slordig aan de wedstrijd. De meeste kansen waren wel voor de thuisploeg. Bliek kon bij een hoekschop de bal goed koppen maar zijn kopbal ging over doel. Opnieuw een goeie kans voor FC Dordrecht. Na een goeie steekbal van Groothusen kan Mutzers alleen naar doel maar keeper Stevens was sneller bij de bal. Ook bij de volgende hoekschop kan Bliek opnieuw koppen maar ook deze keer niet op doel. De volgende kans van Dordt kwam op naam van Terence Groothusen. De spits draait goed weg maar zijn schot was te zacht. Na een overtreding door Dordt kreeg Go Ahead een vrije bal. Jeff Stans stond achter de bal en schoot de bal in de rechterbovenhoek voorbij keeper Janssen. Ook de volgende kansen waren voor Dordt. Mahmudov kwam naar binnen en schoot op doel maar keeper Stevens hield zijn netten schoon. De laatste kans van de eerste helft was ook voor de Schapekoppen maar Robert Mutzers kon niet op doel besluiten.

De tweede helft begon goed voor Dordt, Bakker met een afstandsschot maar die werd uit het doel gehaald door de keeper. Mahmudov kon de bal na een voorzet van links niet in doel werken en ook Calcan schoot in de handen van keeper Stevens. De vrije bal van Mahmudov werd niet aangeraakt en ging rechtstreeks het doel in! De aanvaller bracht zo de spanning weer in de wedstrijd. Dordt begon na de goal aanvallender te spelen en invaller Dos Santos kon bijna de 2-1 tegen de netten schieten. In de 87e minuut kreeg Dordt de deksel op de neus. Schenk kon de 1-2 tegen de netten schieten. Er zat een buitenspel geur aan dit doelpunt maar scheidsrechter Gerrits keurde de goal goed. Dit bleef dan ook de eindstand van deze wedstrijd.

Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd gepland tegen FC Emmen. FC Dordrecht zal het in De Oude Meerdijk opnemen tegen de Rood-Witten uit Emmen. De ploeg van trainer Dick Lukkien kent een goed seizoen en zal er alles aan doen om de drie punten thuis te houden.