Dordtenaren na super start alsnog met lege handen

De neutrale supporter was de winnaar bij het treffen tussen Sparta en onze Schapekoppen. Vijf goals en een zinderende slotfase zorgde voor een mooie regioderby.

Voor de Dordtenaren stond een lastige uitwedstrijd op het programma. Sparta leed in de vorige speelronde puntverlies tegen TOP Oss dus de Spartanen waren gebrand om zich te revancheren in eigen huis. Maar FC Dordrecht nam direct het initiatief in de wedstrijd. Sterker nog, het was binnen één minuut raak! Jeremy Cijntje wist uit een lastige hoek raak te schieten. Het initiatief bleef bij de Dordtenaren. Een goede combinatie tussen Oussama Zamouri en Savvas Mourgos eindigde in een hard schot die op de paal. In de 19e minuut kreeg FC Dordrecht een hoekschop. De bal ging langs iedereen heen waardoor Lewis Montsma de bal kon aannemen en van dichtbij uithalen. 0-2! Na de tweede treffer beet Sparta iets meer van zich af. Dit resulteerde in een tegentreffer vlak voor rust. Een schot werd aangeraakt en bij de tweede paal binnengelopen. De ruststand: 1-2.

In de tweede helft drong Sparta direct aan. In de 52e minuut viel uit een vrije trap de gelijkmaker. Lars Veldwijk kopte raak en liet de Dordtse doelman kansloos. Vijf minuten later schoot Royston Drenthe uit de tweede lijn, de bal werd aangeraakt en viel met ongelofelijk veel effect via de kruising de goal in. 3-2. Met een achterstand moesten de Schapekoppen in de aanval en dat gebeurde ook. Met een paar kopkansen werd FC Dordrecht gevaarlijk en in de blessuretijd werd de bal door een Spartaan van de lijn gehaald. De bal wilde er niet meer in. De wedstrijd eindigde in een 3-2 stand.

Opstelling:
Sparta: Kortsmit (K), Saksela, Wuytens, Auassar, Martis; Breinburg (79′ Dervisoglu), Harroui (82′ Spierings), Drenthe, Duarte; Rayhi, Veldwijk.

FC Dordrecht: Janssen (K), Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Stankov (58′ Schets), Kok, Smith (74′ Maletic); Zamouri (58′ Haydary), Cijntje, Mourgos.

Kaarten:
Geel: –

Rood: –

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01