FC Dordrecht wint in eigen huis van SC Cambuur

De Schapekoppen wisten een einde te maken aan de negatieve reeks door met 3-1 te winnen van SC Cambuur. Een terechte overwinning voor de Dordtenaren.

Na een periode waarbij het geluk niet aan Dordtse zijde was hebben de mannen van trainer Gérard de Nooijer afgelopen vrijdag terecht gewonnen. Deze overwinning zat er al weken aan te komen na het goede spel dat vertoond is in een aantal wedstrijden. Het was aftasten aan het begin van de wedstrijd. In de 10e minuut was het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd. Van Kippersluis wilde een lage voorzet binnenglijden maar de voorzet was net niet nauwkeurig genoeg. Savvas Mourgos zorgde met een afstandsschot voor het eerste Dordtse wapenfeit. Echter was het niet veel later raak. Uit een hoekschop kopte Daniël Breedijk in de verre hoek waar Maarten Peijnenburg stond om de bal over de doellijn te werken! 1-0 in de 26e minuut! Verder gebeurde er weinig in de eerste helft waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ruststand: 1-0.

Al snel wist SC Cambuur te scoren. Conraad kon in de 50e minuut van randje zestien uithalen en het schot was de Dordtse doelman Bryan Janssen te machtig. 1-1. Toch waren de Schapekoppen de bovenliggende partij en in de 62e minuut werd Savvas Mourgos neergehaald in het strafschopgebied van SC Cambuur. Penalty! Hij ging zelf achter de bal staan en maakte geen fout. 2-1! Het lukte SC Cambuur niet om tot grote kansen te komen en in de 90e minuut schoot opnieuw Mourgos de wedstrijd op slot. Vanuit een mooie individuele actie maakte hij zijn tweede van de avond. Savvas besliste de eindstand van de wedstrijd op 3-1. In de blessuretijd was zelfs nog ruimte voor een debutant. Jeugdspeler Thomas Schalekamp mocht na goed werk op het trainingsveld zijn eerste minuten maken in het professionele voetbal!

De blijdschap was groot bij de Dordtenaren. Er kan met vertrouwen toegewerkt worden naar de volgende speelronde. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.

Opstelling:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok, Smith, Mourgos (91′ Haydary); Cijntje (95′ Schalekamp), Zamouri (81′ Schets).

SC Cambuur: Moud (K), Sambissa, Mbende, Schilder, van Wermeskerken; Conraad, Schils (73′ Kallon), Ciganiks; Mathieu (89′ van Koesveld), Robertha, van Kippersluis (46′ Rossi).

Kaarten:
Geel: 42′ Mathieu, 70′ Stankov

Rood: –

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01