Vroeg doelpunt niet genoeg voor de volle buit

FC Dordrecht wist ondanks de vroege voorsprong niet te winnen. Het tegendoelpunt was een heel makkelijk gegeven penalty waar na afloop van de wedstrijd nog lang over werd gediscussieerd…

De wedstrijd begon spectaculair, want in de eerste vijf minuten kregen de Dordtenaren vier grote kansen. Na slordig balverlies van de AZ defensie wist Savvas Mourgos vanuit een snelle omschakeling de kans die ontstond te verzilveren tot een doelpunt. 1-0. Jeremy Cijntje mikte twee keer net naast en ook Zamouri stuitte op de doelman van Jong AZ. Na de stormachtige openingsfase kwam Jong AZ iets nadrukkelijker in het spel voor. Het resulteerde slechts in speldenprikjes. Tot de 36e minuut, toen Calvin Stengs het strafschopgebied in dribbelde. Hij liep tegen Maarten Peijnenburg op en dat vond de Belgische arbitrage genoeg om de bal op de stip te leggen. Topscorer Ferdy Druijf benutte het cadeautje, 1-1.

In de tweede helft waren de kansen schaars. Zamouri probeerde het twee keer maar wist FC Dordrecht niet op voorsprong te zetten. De grootste kans op een treffer kwam in de 85e minuut. Invaller Siebe Schets kreeg van dichtbij de kans om de tweede thuisoverwinning van het seizoen veilig te stellen maar zijn inzet ging hoog over. De wedstrijd eindigde in de stand die bij rust op het scorebord stond. 1-1.

In de volgende speelronde staat Jong PSV-uit op het programma. Steun jij onze Schapekoppen ook! Neem dan snel een kijkje op: uitwedstrijden.

Opstelling:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok, Smith, Mourgos; Cijntje, Zamouri (81′ Schets).

Jong AZ: Schendelaar (K), Weigelt, Bergsma, Bakker, Savastano (62′ De Haas); Hoedemakers, Reijnders, Goudmijn; Stengs (60′ Kaandorp), Dekker (75′ Koopmeiners), Druijf.

Kaarten:
Geel: 17′ Hoedemakers, 34′ Montsma, 35′ Janssen, 68′ Ottewill, 70′ Zamouri, 91′ De Haas.