FC Dordrecht heeft geen antwoord op effectief FC Eindhoven

Het was niet te zien dat voorafgaand aan de wedstrijd het gat op de ranglijst tussen beide ploegen slechts drie punten was. Op een koude novemberavond was de wedstrijd na 25 minuten al gespeeld.

Al na een kwartier voetballen was het raak voor FC Eindhoven. Een hoge bal was de verdediging van FC Dordrecht te machtig waardoor een aanvaller van FC Eindhoven de bal gemakkelijk over Bryan Janssen kon lobben en spits Sam het laatste tikje kon geven voor de 0-1. Nog geen 10 minuten later haalde Karim Essikal uit. Zijn schot werd van richting veranderd en vloog in de goal: 0-2. Kort voor rust kreeg Siebe Schets een kans maar zijn schot werd knap gekeerd door de Eindhovense doelman.

In de tweede helft kreeg Jeremy Cijntje de grootste kans op een aansluitingstreffer maar zijn schot ging net naast. In de daaropvolgende periode hield Bryan Janssen FC Dordrecht in de wedstrijd met verschillende reddingen. Uiteindelijk verschalkte FC Eindhoven-aanvoerder Branco van der Boomen onze doelman met een geplaatst schot. In de 64e minuut stond er 0-3 op het scorebord. De wedstrijd ging vervolgens uit als een nachtkaars.

In de volgende speelronde wacht een uitwedstrijd tegen Almere City FC die zich knap in de subtop van de competitie staande houdt.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Montsma (46′ Timmermans), Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok (46′ Hogesteger), Smith, Zamouri (74′ Schalekamp); Cijntje, Schets.

FC Eindhoven: Swinkels (K), Seedorf, Loof, van der Heyden, Janssen; Essikal, Idzes, van den Boomen; Lopes (68′ Klooster), Daniels (87′ Vermeulen), Sam (75′ Bourard).

Kaarten:
90′ Stankov, 90′ Peijnenburg.