FC Dordrecht pakt zwaarbevochten punt in Almere

Het was afgelopen vrijdagavond in Almere niet te zien dat FC Dordrecht moest aantreden tegen een subtopper in de competitie. Het krachtsverschil in de wedstrijd was minimaal.

Onze Schapekoppen begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd hoog druk gezet en Almere City FC was niet bij machten om onder de druk uit te spelen. Er ontstond direct een grote mogelijkheid voor Thomas Kok maar hij mikte de bal naar de verre hoek helaas net naast. In de 15e minuut speelde Maarten Peijnenburg de bal te kort terug op doelman Bryan Janssen. Van dit buitenkansje maakte Almere City FC-spits Luckassen gretig gebruik. 1-0. Verder waren er weinig kansen in de eerste helft.

In de tweede helft bleven de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam in de 67e minuut toen Luckassen van het veld werd gestuurd na een opstootje met Montsma. De Dordtenaren maakte goed gebruik van de overtalsituatie in het veld. Slechts vijf minuten later was het namelijk raak! In de 72e minuut schoot Oussama Zamouri van de zestienmeter over de keeper in de verre hoek. Uiteindelijk was de 1-1 van Zamouri de laatste goal van de wedstrijd en gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Opmerkelijk was de rode kaart voor de trainer van Almere City FC in de 89e minuut.

Na een gelijkspel tegen subtopper Almere City FC werken de Schapekoppen met vertrouwen naar de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk toe.

Opstelling:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Timmermans, Kok (72′ Haydary), Smith; Zamouri (87′ Schets), Cijntje.

Almere City FC: Plattel (K), Van Vlerken (65′ Van Hilten), Francis, Mirani, Blackson; Vossebelt (83′ Ahannach), Receveur, Efmorfidis; Calcan (76′ Kip), Hunte, Luckassen.

Kaarten:
Geel: 36′ Hunte, 56′ Van Vlerken, 66′ Luckassen, 66′ Montsma, 69′ Luckassen, 78′ Peijnenburg, 80′ Zamouri, 84′ Blackson, 88′ Efmorfidis.

Rood: 69′ Luckassen