FC Dordrecht heer en meester in eigen huis

FC Dordrecht heeft de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In het Riwal Hoogwerkers Stadion hebben de Schapekoppen volledig terecht en met overtuiging de drie punten in Dordrecht gehouden. Zamouri is de matchwinner met twee doelpunten in de 2-0 overwinning.

Het goede spel van Almere City FC in de vorige speelronde heeft een passend vervolg gekregen. In de openingsfase werd al snel duidelijk dat FC Dordrecht de bovenliggende partij was. Na een aantal kansen voor onze Schapekoppen was het raak! Zamouri schoot raak nadat hij de bal knap meenam achter zijn stambeen. Het voorbereidende werk was van Renny Smith. Voor rust behoedde de doelman van RKC zijn ploeg voor een grotere achterstand met een goede redding op de doellijn. Onder gejuich vanaf de tribunes gingen onze Schapekoppen richting de kleedkamer.

In de tweede helft sloeg FC Dordrecht snel toe. In de 49e minuut maakte de keeper van RKC een fout door uit te komen buiten de 16-meter waardoor hij de bal op zijn borst aan moest nemen. Zamouri pakte de bal af van de keeper en schoot koeltjes binnen, 2-0 voor de Dordtenaren! Het geloof bij RKC leek definitief weg te zijn en de overwinning was geen enkel moment in gevaar geweest. Eindstand: FC Dordrecht 2-0 RKC Waalwijk.

Met veel vertrouwen werkt de selectie naar de volgende speelronde toe!

Opstelling:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok, Timmermans, Smith; Zamouri (70′ Haydary), Cijntje.

RKC Waalwijk: Vaessen (K), Gaari, Meulesteen (73′ Lammers), van Weert, Quasten; Mulder, Vermeulen (61′ Seys), Tahiri; Maatsen (61′ Koenraad), Hansson, Bergkamp.