FC Dordrecht toont veerkracht en pakt één punt in Kerkrade

FC Dordrecht revancheert zich van een matige eerste helft. Na snelle goals van Roda JC en nauwelijks iets gecreëerd te hebben weten de Dordtenaren toch de wedstrijd naar zich toe te trekken.

In de eerste paar minuten waren de Limburgers al meerdere malen gevaarlijk. Het doelpunt in de derde minuut kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Nicky Souren wist gemakkelijk af te ronden na slordig balverlies van FC Dordrecht, 1-0. Vervolgens was de 2-0 een kwestie van tijd. In de 20e minuut wist Roda-aanvaller Gyliano van Velzen te scoren, 2-0. De eerste grote kans voor FC Dordrecht liet zich aantekenen in de 40e minuut. Cijntje kopte uit een goede voorzet net over de goal.

Op het moment dat er in de tweede helft van vijf naar vier verdedigers geschakeld werd had FC Dordrecht overwicht op de Limburgse opponent. Een paar minuten na de tactische aanpassing was het raak. Oussama Zamouri schoot in de 58e minuut zonder twijfel een afvallende bal uit het strafschopgebied goed binnen. De aansluitingstreffer was een feit, 2-1! FC Dordrecht rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Roda JC wist geen vuist te maken tegen de Dordtenaren. Na een grote kans voor de ingevallen Haydary wist Renny Smith het net te vinden! Smith stond precies op de goede plek en schoot koelbloedig in de verre hoek. Met nog een kwartier te spelen stond er 2-2 op het scorebord. In de laatste vijftien minuten golfde het spel op en neer. Beide ploegen vochten voor de overwinning maar de 2-2 bleef in stand.

De Dordtenaren tonen ruggengraat en zijn drie wedstrijden op rij ongeslagen. In de volgende speelronde wacht Jong FC Utrecht.

Opstelling:
FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Montsma, Breedijk, Green (56′ Haydary), Ottewill; Kok, Timmermans, Smith; Zamouri, Cijntje.

Roda JC: Novakovic (K), Eijma, Verburgh (84′ El Makrini), Jensen; Souren (80′ Remans), Gnjatic, Dijkhuizen, Vansteenkiste; Van Velzen (64′ Paulissen), Milts, Engels.