FC Dordrecht schiet tekort tegen TOP Oss

FC Dordrecht heeft in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop 0-1 verloren van TOP Oss. De Dordtenaren waren ondanks het vele balbezit niet in staat om tot scoren te komen.

Het eerste half uur wisten beide ploegen nauwelijks gevaar te stichten tot de 29e minuut wanneer TOP Oss-speler Dennis Janssen een voorzet bij de tweede paal vogeltje vrij kan binnen werken. 0-1. In de 34e minuut ontvouwde zich de eerste mogelijkheid voor FC Dordrecht via Jeremy Cijntje. Hij wist de voorzet van Lewis Montsma net niet te verzilveren tot doelpunt. Nog geen minuut later was het Siebe Schets die uit een hoekschop een grote kopkans kreeg maar ook hij had zijn vizier niet op scherp staan.

Ook in het begin van de tweede helft had FC Dordrecht meer balbezit maar het goed georganiseerde TOP Oss zorgde ervoor dat grote kansen creëren bijna onmogelijk was. Renny Smith probeerde het in de 72e minuut van afstand maar zijn inzet vloog over de goal. Op jacht naar de gelijkmaker gingen onze Schapekoppen aanvallender spelen, daardoor werden de ruimtes in de achterhoede groter. Echter wierpen de aanvallende intenties niet de gewenste vruchten af. Onze opponenten kregen nog een paar grote kansen om hun voorsprong uit te breiden maar gelukkig zonder succes. De spanning bleef in de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal maar helaas lukte het onze Schapekoppen niet om het publiek te trakteren op een positief resultaat.

De eerstvolgende wedstrijd is 13 januari 2019 in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion tegen koploper FC Den Bosch. Uiteraard rekent FC Dordrecht ook in 2019 op uw steun!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Janssen (K), Montsma (66′ Green), Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok, Timmermans (80′ Hogesteger), Smith (77′ Schalekamp); Cijntje, Haydary, Schets.

TOP Oss: Olij (K), Rommens, Pique, Stuy van den Herik, Kaak; Nieveld, Janssen, Van der Sluys, Smeets; Dogan (84′ Oratmangoen), Van der Biezen (90′ Verkoelen).