FC Dordrecht pakt punten tegen Jong AZ

Jong AZ – FC Dordrecht

De eerste overwinning van 2019 is een feit. Renny Smith kopte FC Dordrecht in de 79e minuut naar drie punten. Met de overwinning op Jong AZ wordt de derde periode goed begonnen!

De wedstrijd kwam stroef op gang. In de eerste tien minuten waren beide ploegen niet in staat om een kans te creëren. Echter kreeg Thomas Schalekamp in de 13e minuut een cadeautje van de Jong AZ verdediging. Helaas was doelman Schendelaar onze spits de baas in een 1-tegen-1. In de 24e minuut zorgde Oussama Zamouri voor gevaar met een goede dribbel langs de achterlijn. Hij trok de bal strak voor maar via een Jong AZ verdediger werd de bal van de lijn gehaald. Ongeveer tien minuten later schoot Renny Smith na een goede aanval op keeper Schendelaar. Bij het fluitsignaal voor rust stond nog steeds 0-0 op het scorebord. Daar had Jong AZ ongetwijfeld meer vrede mee dan FC Dordrecht.

In de tweede helft begonnen de Dordtenaren slordig. Dat leidde tot een grote kans voor Jong AZ in de 54e minuut, maar ook nu werd de lage voorzet niet tot doelpunt verzilverd. Een klein kwartiertje later was het Jeremy Cijntje die een goede actie in huis had en de bal in de verre hoek wilde krullen. Maar opnieuw redde Schendelaar. De Jong AZ doelman had zijn ploeg al verschillende keren behoed van een achterstand maar stond in de 79e minuut machteloos. Thijs Timmermans gaf een voorzet vanaf de rechterkant die Renny Smith bij de tweede paal binnen kopte. 0-1! De voorsprong van FC Dordrecht kwam nog twee keer in gevaar maar doelman Bryan Janssen wist beide doelpogingen te keren. FC Dordrecht wint!

Met de eerste uitoverwinning van het seizoen en de eerste overwinning van 2019 kan de ploeg terugkijken op een mooie vrijdagavond. Aankomende vrijdag wacht alweer de volgende tegenstander, namelijk opnieuw een beloftenploeg; Jong PSV.

Opstellingen:
FC Dordrecht: Schalekamp, Zamouri, Smith, Cijntje, Timmermans, Breukers, Green, Peijnenburg, Breedijk, Antonio Stankov, Janssen

Jong AZ: Schendelaar, Church, Weigelt, Bergsma, Wijndal, Kramer, Goudmijn, Duin, Reijnders, Helmer, Mihálik