FC Dordrecht geeft zege uit handen

FC Dordrecht – Jong PSV

Na de eerste overwinning van 2019 op Jong AZ wilde FC Dordrecht de lijn doortrekken. Aan de Krommedijk was Jong PSV de tegenstander. Jong PSV speelde vorige week op de Herdgang 2-2 gelijk tegen MVV Maastricht.

De Schapekoppen begonnen goed aan de wedstrijd. Na 6 minuten ging de bal al tegen de touwen. Via een aanval vanaf de linkerkant werd de bal voorgegeven door Jeremy Cijntje. De goed voor zijn man komende Crysencio Summerville maakte de 1-0. Tijdens zijn basisdebuut maakte hij zijn eerste doelpunt voor de Dordtenaren.

Jong PSV kwam een enkele keer in de buurt van keeper Bryan Janssen, maar werd nauwelijks gevaarlijk. De thuisploeg ging daardoor rusten met een 1-0 voorsprong. Vlak na rust voelde Justin Lonwijk een voet van Maarten Peijnenburg en werd ten val gebracht in het zestienmetergebied. Penalty, deze werd koel benut door Mauro Junior, stand 1-1.

Twee minuten na de 1-1 werd FC Dordrecht gevaarlijk via Bo Breukers, na een goede aanval belandde de bal op de paal. Daarop volgde een hele snelle counter van de Eindhovenaren. Wederom van de linkerkant werd de bal voorgegeven door Bertalan Kun. Joël Piroe kan rustig aannemen in de zestien.

Draait en zet Jong PSV op voorsprong.

Na de achterstand bleven de Schapekoppen het proberen met een aantal goeie kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 82ste minuut wordt de genadeklap uitgedeeld, Jong PSV maakt 1-3. Na een hele snelle counter van de Brabanders stak Lennerd Daneels het veld over en maakt het derde doelpunt voor de ploeg dat onderleiding staat van Dennis Martin Haar.

FC Dordrecht heeft nu twee van de drie beloftenploegen op een rij gehad. Aanstaande vrijdag komt Jong Ajax naar de Krommedijk.

Opstellingen:

FC Dordrecht: Janssen, Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewil, Smith, Schalekamp, Timmermans, Cijntje, Summerville, Breukers

Wissels: Kok, Schets, Power, Green, Beuk, Maletic, Stoskovic, Jeddaoui

Jong PSV: Roulaux, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Kun, Frey, Ferreira dos Santos, Verreth, Piroe, Lonwijk, Aboukhlal

Wissels: Hattu, Daneels, Theunissen, Schoonrbrood, van Dorp