Veerkracht tegen Jong Ajax

Afgelopen vrijdag kwamen onze Schapekoppen sterk terug van een ruime achterstand. Al na 21 minuten keek de ploeg van Cláudio Braga tegen een 1-3 achterstand aan, maar wist in de tweede helft de stand op 3-3 te brengen.

De wedstrijd begon de stroef voor de thuisploeg en kreeg al na zes minuten de 0-1 om de oren. Jong Ajax voetbalde simpel door de verdediging heen en Danilo Pereira schoot de bal, via de voet van Daniël Breedijk, over Bryan Janssen heen. Nog geen tien minuten later was de stand alweer gelijk. Door een scherp indraaiende corner van Jari Schuurman kwam de bal voor de voeten van Jeremy Cijntje. De vleugelaanvaller schoot de bal tegen de touwen.

Het elftal van Michael Reiziger bleef aanvallen en creëerde veel kansen. Vijf minuten na de gelijkmaker keken de Dordtenaren tegen een 1-3 achterstand aan. In minuut 20 en 21 wisten de Amsterdammers tweemaal te scoren. Ruststand 1-3.

De groen-witten kwamen scherp uit de kleedkamer en met het uitzinnige publiek achter zich werd FC Dordrecht sterker. Een kwartier na de aftrap schoot Simon Power van grote afstand richting de goalie van Jong Ajax. De bal spatte via de paal helaas terug het veld in.

In de 66ste minuut zette Joël Zwarts goed druk op de verdediging van de Amsterdammers. De nieuweling brak door en gaf de bal voor en die werd binnengeschoten door Simon Power (2-3). Tien minuten voor het eindsignaal werd de stand gelijk. Door het hoog druk zetten van Thijs Timmermans en de perfecte steekbal op Jari Schuurman kwam FC Dordrecht op gelijke hoogte. Schuurman omzeilde de keeper en bezorgde zijn nieuwe club een belangrijk punt (3-3).

Na afloop liepen onze mannen een ronde om de supporters te bedanken voor de goede steun. Vanaf minuut een gaven ze alles om ons naar een goed resultaat te stuwen. Echt een top sfeer in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Op naar de volgende wedstrijd: 8 februari uit tegen Helmond Sport.

Opstellingen:

FC Dordrecht: Janssen, Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewil, Smith, Schuurman, Breukers, Zwarts, Cijntje, Power

Wissels: Bouwmeester, Timmermans, Green, Beuk, Stoskovic, Jeddaoui, Kok

*Tayren Bouwmeester maakte zijn debuut als invaller (zie foto)

Jong Ajax: Kotarski, Bakboord, Ter Heide, Botman, J. Timber, Ekkelenkamp, Gravenberch, Jensen, Kühn, Pereira, Lang

Wissels: Solomons, Pasquali, Thethani, Nunnely, Traoré, Van Bladeren