FC Dordrecht komt mokerslag vlak voor rust niet te boven

FC Dordrecht heeft na de knappe overwinning bij Helmond Sport niet kunnen verrassen tegen Sparta. In een gezellig druk Riwal Hoogwerkers stadion zag het publiek een spannende eerste helft. Echter liep Sparta na rust uit en kwam de Spartaanse overwinning niet meer in gevaar.

FC Dordrecht begon goed aan de wedstrijd. Het was Summerville en in de rebound Schuurman die keeper Kortsmit in de openingsfase testte. Sparta wist niet echt gevaarlijk te worden tot aan de 26e minuut. Mohamed Rayhi scoorde en brak de ban voor de Spartanen. Slechts vijf minuten later kreeg FC Dordrecht een penalty. Antonio Stankov wist het buitenkansje te benutten. Binnen vijf minuten vielen er twee doelpunten en stond er 1-1 op het scorebord. Een paar minuten voor rust kwam Sparta opnieuw op voorsprong. Rayhi scoorde zijn tweede van de avond waardoor onze Schapekoppen met een achterstand gingen rusten.

Na rust scoorde Sparta in de 55e minuut de 1-3. Laros Duarte schoot op prachtige wijze een vrije trap binnen. FC Dordrecht wist na de 1-3 niet echt meer een vuist te maken tegen de Spartaanse defensie. Invaller Royston Drenthe maakte aan alle illusies een einde door in de 83e minuut de 1-4 te scoren.

Teleurstelling heerste aan Dordtse zijde want er werd stiekem op meer gehoopt na een paar goede resultaten en opnieuw een meelevend Riwal Hoogwerkers Stadion. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SC Cambuur waar wij goede herinneringen aan hebben…

Opstellingen:
FC Dordrecht: Janssen, Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewill, Breukers (59 Power), Smith, Schuurman (84′ Schalekamp), Cijntje, Summerville, Zwarts.

Sparta: Kortsmit, Dabo, Abels, Auassar, Faye, Harroui, D. Duarte, L. Duarte, Veldwijk(87′ Dos Santos), Rayhi (78′ Drenthe), Dervisoglu (72′ Ache).