Puntendeling na spektakelstuk

Zo kalm als de wedstrijd begon, zo golfde het spel op en neer aan het einde van de wedstrijd met grote kansen voor beide ploegen. Daarmee lijkt een puntendeling terecht maar zal het voelen als twee verloren punten voor beide partijen. FC Dordrecht 2-2 NEC.

In de beginfase van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen. Onze Schapekoppen hadden meer balbezit maar konden geen gaatje vinden in de goede organisatie van NEC. Alleen in de 11e minuut wist Summerville met een goede dribbel de verdediging van de Nijmegenaren te slim af te zijn. Hij zag zijn lobje over de keeper helaas voor de lijn gered worden. In de 35e minuut was het wél raak voor Summerville. Hij scoorde de rebound na een inzet van Jeremy Cijntje. Helaas mocht de 1-0 voorsprong niet lang standhouden want in de 41e minuut scoorde invaller Dijkstra namens NEC de gelijkmaker. Door de snelle tegentreffer ging FC Dordrecht met een 1-1 ruststand aan de thee.

FC Dordrecht schoot de tweede helft uit de startblokken. Joël Zwarts wist vrijwel direct het net te vinden en FC Dordrecht op een 2-1 voorsprong te zetten. Jeremy Cijntje bediende de spits na een geweldige sprint met een niet te missen kans. Na de voorsprong was NEC weer aan bod. De Nijmegenaren waren dicht bij de gelijkmaker in de 64e minuut, maar Maarten Peijnenburg redde op de doellijn. Beide ploegen hadden het grootste spektakel bewaard voor het slot van de wedstrijd. Jeremy Cijntje ging in de 87e minuut 1-op-1 op de keeper, hij was niet zelfzuchtig en gunde de bal aan Simon Power maar de pass was niet goed waardoor de keeper kon onderscheppen. Nauwelijks één minuut later scoorde Okita de gelijkmaker voor NEC waardoor de gemiste kans nog pijnlijker werd. In de blessuretijd van de wedstrijd gingen beide ploegen vol voor de overwinning. NEC kreeg een levensgrote kans maar Okita verzuimde zijn tweede van de wedstrijd te maken. Ook FC Dordrecht had een aantal gevaarlijke momenten op de helft van NEC maar kwam niet tot scoren. Na 94 minuten floot de scheidsrechter af en moest iedereen genoegen nemen met een puntendeling.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SC Telstar. Wil jij onze selectie steunen in Ijmuiden? Neem hier snel een kijkje!