Eerste verloren uitwedstrijd in 2019

Afgelopen vrijdagavond heeft FC Dordrecht niet kunnen overtuigen tegen SC Telstar. De Dordtenaren hadden geen antwoord op de treffer van Terell Ondaan.

Al vroeg in de wedstrijd werd FC Dordrecht gevaarlijk. Na een snelle combinatie in het strafschopgebied van Telstar schoot Jeremy Cijntje van dichtbij. Maar zijn schot werd geblokt. In de 28e minuut kreeg Telstar de eerste grote kans maar die werd voorlangs geschoten. Een paar minuten later had Maarten Peijnenburg een splijtende pass in huis maar Summerville wist de 1-op-1 niet te benutten. Echter was het in de 38e minuut raak voor Telstar. Ondaan was het eindstation van een vlijmscherp omschakelmoment. Na het openingsdoelpunt wisten beide ploegen geen kansen te creeëren en kwam de eerste helft tot een eind.

In de tweede helft was het voornamelijk FC Dordrecht met het balbezit, maar Telstar met de kansen. Zo moest Petar Stoskovic veelvuldig redding brengen. Ondaan, Najah en El Idrissi wisten allemaal de Dordtse doelman niet te passeren. Zo bleef de wedstrijd tot op het laatste moment spannend. Echter wist FC Dordrecht geen vuist te maken tegen Telstar dat redelijk eenvoudig de voorsprong vast kon houden. Zo eindigt de wedstrijd in 1-0 voor Telstar.

Volgende week speelt FC Dordrecht in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion tegen Roda JC. De uitwedstrijd eindigde in 2-2 en toonde onze Dordtenaren veerkracht. Tot volgende week!