Ode aan de uitsupporter

Op vrijdag 5 april maakten de supporters een lange trip richting Enschede voor de wedstrijd FC Twente – FC Dordrecht. Namens FC Dordrecht ging er een reporter mee die een uitgebreid verslag van deze onvergetelijke trip vastlegde.

Om 17 uur vertrok de volle bus met supporters vanuit het supportershome richting de Grolsch Veste.
De sfeer zat er meteen goed in. De supporters schreeuwden ‘Dordtenaren’ en zongen het clublied uit volle borst mee. Even ontstond de schrik dat we de aftrap van de wedstrijd zouden missen door een file op de N344. Gelukkig kwam de bus met supporters een half uur voor de wedstrijd toch op tijd aan.

De mix van ervaren supporters die al vele jaren uitwedstrijden bijwonen en de jongeren die nog maar enkele jaren de Schapekoppen bij uitwedstrijden steunen, vormden een goede basis voor een meer dan geslaagde avond. De sfeer bereikte een eerste hoogtepunt toen Breedijk de 0-1 na een scrimmage in het doel wist te werken. Toen het rustsignaal klonk, groeide de hoop bij de supporters dat een stunt weldegelijk mogelijk was. Deze hoop werd omgezet in realiteit. Na het laatste fluitsignaal waren alle supporters in extase, opnieuw klonk het clublied vanaf de tribune.

Door de schitterende overwinning vloog de tijd voorbij op de terugweg richting de Krommedijk.
Ook vond er op de terugweg een loterij plaats met als hoofdprijs een gratis busreis voor de volgende uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Als afsluiter van de fantastische avond gaf de Supporter License Officer Jan Van Nieuwenhove zijn gebruikelijke speech.

Namens FC Dordrecht willen wij alle supporters bedanken die de lange reis naar Enschede hebben gemaakt!

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01