FC Dordrecht mist scherpte in de afronding

FC Dordrecht verliest in de slotminuten van Jong FC Utrecht. Na het missen van een aantal grote kansen kreeg FC Dordrecht de spreekwoordelijke deksel op de neus. In de 92e minuut scoorde Van Rooijen. Hij werkte een lage voorzet achter zijn stambeen binnen.

In de openingsfase van de wedstrijd was geen van beide ploegen in staat om grote kansen te creëren. In het eerste half uur was Jong FC Utrecht één keer gevaarlijk dankzij een slippertje van Peijnenburg, maar het buitenkansje werd niet benut. In de 31e minuut was het alsnog raak voor de beloftenploeg uit Utrecht. El Azrak liet Bryan Janssen kansloos. Zijn vrije trap vloog over de muur, in de korte hoek. FC Dordrecht kwam vlak voor rust dichtbij de gelijkmaker. Daniël Breedijk kopte een vrije trap van Jari Schuurman op de lat. Onze Schapekoppen gingen rusten met een 1-0 achterstand.

Het was duidelijk dat FC Dordrecht de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen. Al snel volgde de doelpogingen elkaar in rap tempo op. Renny Smith kreeg in de 54e minuut een grote kans op de gelijkmaker. Maar nadat de bal plotseling voor zijn voeten kwam, en de keeper op het verkeerde been stond, mikte hij over. Een paar minuten later schoot Joël Zwarts van buiten de zestien nét over de kruising. FC Dordrecht bleef aandringen en zag in de 68e minuut haar inspanningen beloond worden. Jari Schuurman kreeg, na een miscommunicatie in de defensie van Jong FC Utrecht de bal voor zijn voeten. Hij bedacht zich niet en schoot onberispelijk raak. FC Dordrecht ging op zoek naar meer. In de 78e minuut zag Thomas Kok zijn afstandsschot op de lat belanden. Een paar minuten later trof ook Zamouri het houtwerk. Hij zag zijn inzet op de paal uiteenspatten. Het was voornamelijk eenrichtingsverkeer, maar Jong FC Utrecht probeerde af en toe gevaar te stichten via de counter. Uitgerekend in de 92e minuut was het raak. Van Rooijen werkte een lage voorzet knap achter zijn stambeen binnen. Door die goal verliest FC Dordrecht in eigen huis van Jong FC Utrecht.

Helaas wisten de Dordtenaren niet winnend af te sluiten. Met 36 punten eindigt FC Dordrecht op de zeventiende positie van de ranglijst. Aan onze supporters heeft het in ieder geval niet gelegen. Wij bedanken jullie voor de sfeer en onvoorwaardelijke steun gedurende het seizoen.