FC Dordrecht ziet Jong Ajax in de tweede helft uitlopen

Met een 2-3 ruststand leek er nog van alles mogelijk in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Maar in de tweede helft was Jong Ajax een maatje te groot en liep de score op tot 2-5.

In de openingsfase van de wedstrijd liet FC Dordrecht het balbezit aan Jong Ajax. De Amsterdammers deden er in het begin weinig mee en werden alleen gevaarlijk via een schot van Noa Lang. Verder leidde het vlotte combinatievoetbal veelal tot mogelijkheden maar liep het spaak rond de Dordtse goal. FC Dordrecht probeerde daarentegen via de omschakeling gevaarlijk te worden. Met Cijntje, Marques, Erkilinc en de onvermoeibare Schuurman waren onze Schapekoppen bij vlagen dreigend. In de 20e minuut was Jari Schuurman trefzeker vanuit zo’n omschakelmoment. Hij wist Ajax-doelman Scherpen te verschalken met een prachtige lob. Helaas kon het publiek niet lang genieten van de voorsprong want Victor Jensen maakte zes minuten later gelijk. Hij kon de rebound gemakkelijk intikken nadat het schot van Traore was afgeketst. Jong Ajax had de smaak te pakken en ging door. In de 33e minuut scoorde Dani de Wit door middel van een kopbal de 1-2. En vervolgens bracht Noa Lang de hoofdstedelingen op 1-3. Vlak voor rust gaf Renny Smith FC Dordrecht een sprankje hoop. Hij omspeelde de doelman en kon zo de aansluitingstreffer maken. Met een 2-3 ruststand waren de Dordtenaren alles behalve kansloos.

De tweede helft begon goed. FC Dordrecht had veelvuldig balbezit en werd met standaardsituaties een aantal keer gevaarlijk. Vicario kopte in de 65e minuut net naast na goed voorbereidend werk van Cijntje. De gelijkmaker bleef helaas uit en uiteindelijk sloeg Jong Ajax toe. Een van de Amsterdamse aanvallen werd afgerond door invaller Kühn. Zo kwam FC Dordrecht in de 73e minuut op een 2-4 achterstand en leek de wedstrijd definitief gespeeld. Slechts drie minuten later werd het zelfs 2-5. Doelman Ten Hove schatte een dieptebal verkeerd in waardoor hij uit positie was en daar wist Noa Lang wel raad mee. Hij schoot vanuit een lastige hoek raak. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars. Alleen Jari Schuurman werd nog gevaarlijk maar Scherpen was alert en redde met de voet.

Zo staan onze Schapekoppen na drie speelrondes onderaan. Misschien komt er volgende week verandering in als FC Dordrecht op bezoek gaat bij Jong AZ. Tot volgende week!