Het signaleren van een hersenschudding op het veld

Een hersenschudding, in de voetbalwereld kan dit wel eens voorkomen. Door een elleboog of knie tegen het hoofd ontstaat er flinke schade aan de hersenen.

FIFPRO is een initiatief gestart die meer aandacht vraagt om een hersenschudding bij een ploeggenoot te herkennen. FIFPRO is een wereldwijde representatieve organisatie voor alle profvoetballers. Hun missie is: om alle profvoetballers een collectieve stem te geven en hen daarin te ondersteunen. Met dit initiatief willen zij de gezondheid van spelers beter te waarborgen en risico’s op blijvend letsel te verminderen.

In de video vertelt keeper legende Petr Cech over zijn ervaring met hersenschuddingen. Er wordt voornamelijk duidelijk gemaakt, hoe belangrijk het is om een speler met een hersenschudding zo snel mogelijk te signaleren en van verzorging te voorzien. Bekijk hier de video over hoe jij een ploeggenoot met een hersenschudding kan signaleren: https://youtu.be/qEE9bMBKJJs

Categorie: Algemeen nieuws
Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01