Nieuwe kans op drie punten

FC Dordrecht speelt morgenavond uit tegen FC Volendam. Na twee keer op rij gelijk te hebben gespeeld, gaan de Dordtenaren morgen volle bak voor de eerste overwinning van het seizoen.

Vorig seizoen vielen er in de twee wedstrijden tegen de Volendammers maar liefst tien doelpunten. In ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion werd er met 1-2 verloren. Na 45 minuten gespeeld te hebben stonden de Schapekoppen met 0-2 achter door twee goals van Peters. In de 74e minuut wist Omran Haydary de aansluitingstreffer te maken. Dit bleek echter niet genoeg voor een gelijkspel of zelfs een overwinning.

Op bezoek in het Kras Stadion werden er zeven doelpunten gemaakt, waarvan er vier van de Dordtenaren waren. Tijdens de wedstrijd gaven de Dordtenaren meerdere keren een voorsprong weg. Zo leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, toen FC Volendam in de 89e minuut de 3-3 maakte. Echter wist Joël Zwarts in de 90e minuut toch nog het winnende doelpunt te maken.

Volendam kent tot nu toe een afwisselend seizoen. Er werd één keer gelijkgespeeld, twee keer gewonnen en twee keer verloren. Met enkele aanwinsten in de selectie zoals Jordy Wehrmann, Anass Achahbar en Andries Noppert gaan de Schapekoppen voor de eerste overwinning van dit seizoen.